El ple aprova la modificació puntual del PGM per desencallar el projecte de les Cases dels Mestres


  • Comparteix:

La paart del darrere de les Cases dels Mestres / Foto: Promusa

La paart del darrere de les Cases dels Mestres / Foto: Promusa

El ple ha donat el vistiplau a l'aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) a l'entorn de les Cases dels Mestres de la Floresta per desencallar el projecte de masoveria urbana que s'hi ha de desenvolupar. Aquesta modificació canvia la qualificació de l'espai d'equipaments a zona verda, permetrà fer l'ampliació dels edificis per la part del darrere i fa un pas més per començar les obres per rehabilitar l'espai, més d'un any després de l'adjudicació.

ESCOLTA-HO

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha remarcat que es tracta d'un projecte molt innovador que ha trobat diverses 'vicissituds' des del punt de vista del planejament. Calvet ha explicat al ple en què consisteix aquesta modificació.

Damià Calvet

La part del darrere és zona d'equipaments, incompatible per utilitzar-los com a pati. Volem passar l'espai a zona verda i que així siguin utilitzats com a pati.


L'oposició ha donat el vistiplau a la modificació excepte el PP, que s'hi ha posicionat en contra, i Cs, que s'ha abstingut. Els vots favorables, però, han anat acompanyats de retrets a l'equip de govern pel retard en l'execució d'aquest pla. La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha advertit, a més, que si s'allarga l'actuació, la mateixa estructura de les cases podria córrer perill.

Roser Casamitjana

Tot això ens passa mentre l'estructura de les cases es deteriora a marxes forçades sense saber si hi haurà alguna intervenció per evitar el deteriorament o caldrà tirar-les a terra perquè no en quedarà res.


Les cases es van adjudicar als propietaris el gener de l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.