El nou sistema de transport de Can Barata triplica la mitjana d'usuaris les dues primeres setmanes

El cotxe que ofereix el servei a Can Barata

Política

Publicat el 17/ago/17 per Albert Prat

El nou sistema de transport sota demanda de Can Barata triplica la mitjana d'usuaris del sistema anterior en les dues primeres setmanes de prova pilot. Ho ha explicat a Cugat.cat la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, que també ha assenyalat que un dels dies del servei, la demanda va obligar a oferir un minibus en lloc del cotxe que està previst que ofereixi el servei durant els dies de prova. Tot i aquestes dades, Paraira alerta que cal fer la valoració quan acabi la prova i 'tenint en compte tots els aspectes del servei'.

L'anterior sistema de transport donava servei a sis usuaris diaris de mitjana i estava repartit en franges de matí i de tarda. El sistema que s'està provant ofereix en canvi un transport sota demanda per part dels usuaris, que poden sol·licitar el servei amb una espera d'al voltant de mitja hora i ha fet més de 200 serveis. La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà i Mobilitat, Cristina Paraira, ha explicat a Cugat.cat que, tot i les bones xifres, cal valorar diversos aspectes a l'hora de jutjar la mesura.

Cristina Paraira

Està sent molt positiva perquè demostra que si ho poses a l'abast, la gent ho utilitza. Però s'ha de mirar bé perquè tot té uns costos i s'ha d'ajustar a un pressupost.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El transport sota demanda tornarà les dues primeres setmanes de setembre i l'Ajuntament espera que serveixin per provar el sistema amb una densitat de trànsit més alta i així jutjar el temps de resposta a les peticions dels usuaris.