L'Audiència Nacional cita Josep Lluís Alay i set investigats més pel 'cas Tsunami' a declarar per videoconferència

L'ordre, pel dia 22 de maig, l'ha dictada el jutge García Castellón després de les eleccions al Parlament de Catalunya


  • Comparteix:

Josep Lluís Alay en una imatge d'arxiu acompanyat per Josep Costa / Foto: ACN

Josep Lluís Alay en una imatge d'arxiu acompanyat per Josep Costa / Foto: ACN

L'Audiència Nacional ha citat el proper 22 de maig el santcugatenc Josep Lluís Alay, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i sis investigats més pel 'cas Tsunami Democràtic' perquè declarin per videoconferència des de Barcelona. El jutge instructor, Manuel García Castellón, cita Oriol Soler, Xavier Vendrell, Marta Molina, Jesús Rodríguez, Jaume Cabani i Oleguer Serra. L'ordre dictada pel magistrat ha transcendit després de les eleccions al Parlament de Catalunya. Castellón també ha acordat l'emissió d'una Ordre Europea d'Investigació a Itàlia perquè localitzi i prengui declaració, igualment per videoconferència, a Nicola Flavio Giulio Foglia, també investigat pel cas.

Onze de les persones investigades per la causa contra les mobilitzacions que va organitzar Tsunami Democràtic i que podrien acabar sent acusades de terrorisme a causa de la instrucció que se n'ha fet del cas, han signat un manifest conjunt de queixa i denúncia per la situació que pateixen. A la declaració, feta pública aquest dimarts al matí, els signants asseguren haver estat acusats "arbitràriament" per l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem, i denuncien que "tracta d'una causa política per part d'uns tribunals que no són competents ni tampoc imparcials". A més, afirmen que és producte de "l'alineació dels tribunals amb l'extrema dreta per deslegitimar" la llei d'amnistia i evitar-ne l'aplicació.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.