El ple ret homenatge avui a l'exalcalde Àngel Casas

Imatge d'arxiu del ple / Foto: Localpres

Política

Publicat el 20/nov/17 per Anna González

Els grups municipals retran homenatge a l'exalcalde Àngel Casas durant la sessió plenària d'aquest dilluns, que servirà de reconeixement institucional al que va ser el primer alcalde de l'etapa democràtica. El ple arrencarà a les quatre de la tarda a l'ajuntament i donarà també el vistiplau a la declaració institucional de la junta de portaveus de suport al manifest del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, així com a dues mocions institucionals per incrementar l'ús del programari lliure a tots els àmbits de l'administració municipal i per millorar l'accés al registre d'entrada i sortida dels càrrecs electes. La sessió de participació ciutadana serà a partir de les vuit del vespre.

Després del reconeixement a Àngel Casas, mort aquest mes, s'informarà del nou cartipàs sorgit del suspens del pacte de govern entre el PDeCAT i el PSC, així com la reestructuració de les comissions informatives permanents.

En l'àmbit de Participació Ciutadana es porta l'aprovació del Pla estratègic del barri del Monestir-Sant Francesc, mentre que l'àrea d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguratat Ciutadana farà el mateix amb el Pla director del verd urbà. També passa pel ple la concessió de la Medalla d'Honor de Sant Cugat al Junior, una entitat centenària.

En relació amb la cartera d'Urbanisme, Economia i Hisenda, es proposa l'aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) a la finca del passeig de Torre Blanca número 46 i es donarà compte de diversos informes econòmics referents al tercer trimestre. També es porta a aprovació una modificació pressupostària i la revisió a la baixa del tipus d'interès en el préstec per finançar les obres de reforma del mercat municipal Pere San.

Declaracions de la junta de portaveus i mocions institucionals
- Dació de compte de la declaració institucional de la junta de portaveus de suport al Manifest unitari del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

- Moció institucional per iniciar un procés amb l’objectiu d’incrementar l’ús del programari lliure a tots els àmbits de l’administració municipal.

- Moció institucional per millorar l’accés al registre d’entrada i de sortida dels càrrecs electes del consistori.

Mocions dels grups municipals
- Els grups municipals d’ICV-EUiA, el PDeCAT-Demòcrates, el PSC, la CUP-PC, Cs i ERC-MES presenten una moció per crear una estratègia antirumors i per a la convivència social i cultural a Sant Cugat.

- ERC-MES, el PDeCAT-Demòcrates i la CUP-PC s'uneixen per demanar la llibertat dels presos polítics.

- Moció conjunta dels grups municipals del PDeCAT-Demòcrates i el PSC per fer de l’educació una eina fonamental per a la construcció d’una societat plenament democràtica, socialment cohesionada i econòmicament pròspera.

- El PP i Cs proposen una moció per a la dignitat i presència dels símbols nacionals a Sant Cugat.

- Cs porta a debat del ple una proposta per a la millora del barri de Volpelleres.

- El PSC també presentarà per la via d'urgència la incorporació a l'ordre del dia d'una moció de suport a la ciutat de Barcelona en la seva candidatura per ser seu de l'Agència Europea del Medicament de la Unió Europea.

La sessió acabarà amb els precs, preguntes i interpel·lacions de l'oposició als membres de l'equip de govern.