El posicionament dels grups municipals sobre la sentència del procés independentista

Imatge d'arxiu del ple municipal / Cugat Mèdia

Política

Publicat el 14/oct/19 per Redacció

Junts per Sant Cugat, ERC i la CUP-PC lamenten la sentència del Tribunal Suprem que condemna a 12 anys de presó i 12 d'inhabilitació a Raül Romeva. El president de la secció local d'ERC, Oriol Cisteró, ha definit la sentència 'd'inacceptable' i demana sortir al carrer pacíficament com a protesta per aquesta resolució. La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, expressa 'tristessa i indignació' i exigeix 'absolució i dret a l'autodeterminació'. La portaveu de la CUP, Núria Gibert, ha enviat un missatge de resistència. El PSC de Sant Cugat demana respecte cap a la sentència i reclama diàleg polític. Cs ha declinat fer declaracions i remet a les valoracions dels dirigents nacionals del partit.

Junts per Sant Cugat
La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha demanat un ple extraordinari que condemni aquesta sentència i es mostra 'trista' per tots els condemnats. De fet, la junta de portaveus municipal ja ha acordat que la sessió plenària tingui lloc aquest dimarts a dos quarts d'onze del matí. El partit explica en un comunicat que 'ha estat un judici polític que mai no s'hagués hagut de produir'. En aquest sentit, afegeixen que 'tornem a dir alt i clar que en democràcia votar no és cap delicte' i que 'les idees no es jutgen'.

'És per això que reclamem la llibertat de totes les persones preses i exiliades polítiques, perquè no han comès cap delicte'. Junts per Sant Cugat reivindica justícia, i explica que es disposen a liderar de nou la lluita 'antirepressiva, democràtica, pacífica i a favor dels drets i les llibertats'. En el comunicat també es pot llegir que 'La situació d'excepcionalitat que estem vivint, agreujada especialment per la confirmació de la sentència, afecta tothom, afecta la quotidianitat dels pobles i ciutats del nostre país i de totes les persones que hi vivim'.



ERC Sant Cugat
El president de la secció local d'ERC, Oriol Cisteró, ha definit la sentència 'd'inacceptable i fora de tota lògica'. Cisteró creu que la reacció de la població a la sentència ha de ser 'pacífica' i demostrar que el poder judicial no pot fer el que vulgui com ha succeït amb la sentència.



PSC
El portaveu del PSC de Sant Cugat i primer secretari de la formació a la ciutat, Pere Soler, ha demanat respecte cap a la resolució judicial, així com diàleg polític. Malgrat que els socialistes no s'han sumat a la declaració institucional de l'Ajuntament, Soler ha assegurat que l'estabilitat del tripartit no perilla. El tinent d'alcaldia ha explicat que han traslladat als socis de govern 'respecte' des de la discrepança. 'Volem expressar la nostra solidaritat i empatia amb les persones que avui ho estan passant malament', ha apuntat.

Així, Soler ha posat el govern de Sant Cugat com a exemple de la bona entesa i del diàleg. Un diàleg que, ha explicat, hauria de tornar el conflicte a l'escenari polític.

CUP-PC
'Indignació i ràbia'. Així es mostra la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, en resposta a la sentència del Tribunal Suprem, la qual qualifica d''injusta'. Gibert també parla d'un judici 'que no s'hauria d'haver produït mai'. Des del partit han volgut mostrar el seu suport i 'solidaritat' a familiars i amics dels empresonats. La CUP-PC ha enviat un missatge de 'resistència', ja que consideren que aquest és el camí cap als seus objectius: 'la llibertat i que el poble pugui decidir lliurement el seu futur'.



Sant Cugat en Comú
Sant Cugat en Comí, sense representació al ple municipal, ha expressat en un comunicat la seva 'indignació' per una sentència que consideren 'injusta'. Així, mostren el seu suport i solidatitat amb les persones condemnades i amb les seves famílies, i criden a una respostra transversal i unànime centrada en 'l'exigència de la llibertat dels presos', neccessària, diuen,per desbloquejar la situació política a Catalunya. També reclamen diàleg i solucions efectives per resoldre el conflicte, i rebutgen qualsevol amenaça d'aplicació del 155.




DECLARACIONS

Oriol Cisteró

Ja fa temps que diem que qualsevol sentència que no fos l'absolució és injusta. Cal protestar i sortir al carrer.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Carmela Fortuny

Tristessa, indignació, absolució i dret a l'autodeterminació. Aquest és el nostre pensament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Núria Gibert

Compartim amb els nostres veïns i veïnes indignació i ràbia per aquesta sentència injusta i que no s'hauria d'haver produït mai d'un judici que és una infàmia i una ignomínia. Però entenem que estem en un segle de resistència, que serà el camí cap als nostres objectius: llibertat i que el poble pugui decidir el seu futur.

Your browser doesn’t support HTML5 audio