La festa de Cap d'Any, el seguiment de la vaga del 18-O i una demanda a l'Ajuntament, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull les intervencions del darrer punt de l'ordre del dia del ple municipal

El ple té lloc el tercer dilluns de cada mes / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 18/nov/19 per Sergio Morales

L'organització de la festa de Cap d'Any, l'accés al barri de Can Barata i el seguiment de la vaga del 18-O són alguns dels temes que han sorgit al torn de precs i preguntes del ple municipal d'aquest dilluns. També s'hi ha comentat una demanda contra l'Ajuntament que hauria interposat l'extennista Àlex Corretja. Aquest punt és l'últim del ple municipal.

Escolta-ho

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (1'40''), ha demanat informació sobre la instal·lació de les entitats de malalties neurològiques a un local de l'avinguda de Cerdanyola. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert (15'50''), diu que se li respondrà en comissió informativa.

El regidor taronja també ha demanat a l'equip de govern que el quinto de Nadal no estigui organitzat 'per gent de l'entorn' (2'33''), apuntant a la relació que, assegura, tenen Cal Temerari i la CUP. Gibert (16') ha negat que aquesta activitat estigui organitzada pel seu partit: 'Mai ha estat així'.

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán (3'40'') ha demanat informació sobre una demanda de 400.000 euros interposada, assegura, per l'extennista Àlex Corretja a l'Ajuntament 'per danys morals'. L'executiu li traslladarà més informació en comissió informativa.

La demanda aniria lligada a l'acord al qual l'Ajuntament va arribar el 2015 per tancar el litigi sorgit arran d'una llicència mal concedida l'any 2001 a la zona de la Costa del Golf i en el qual la justícia va donar la raó a la part demandant, la família Aubareda-Dalmau, que va rebre 600.000 per part del consistori com a compensació. El conflicte va arrencar el 2001 quan l'extennista va sol·licitar al consistori, i aquest la va concedir, una modificació urbanística al Pla Parcial de la Costa del Golf per construir un habitatge en dues parcel·les de la seva propietat en aquesta zona. La família veïna, els Aubareda-Dalmau, va presentar instàncies a l'Ajuntament per recórrer el canvi perquè consideraven que els perjudicava. Posteriorment, la família va recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que al 2006 dictaminava l'anul·lació de la llicència d'obres de la casa d'Àlex Corretja i el seu enderroc.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (4'50'') ha demanat informació sobre el seguiment a l'Ajuntament de la vaga del 18 d'octubre. Ingla (19'50'') explica que de 708 treballadors que fitxen a diari, aquell dia van fer-ho 250. Per tant, 458 no van treballar. D'aquests, 202 van fer vaga i la resta es van acollir a drets laborals com els dies d'assumptes propis o d'altres.

Blázquez també explica que li consta (6'20'') que s'estan produint casos de 'falsa publicitat' per part dels Cinemes Sant Cugat. Explica que s'han projectat pel·lícules les cicle de cinema d'autor en versió original amb subtítols en català, quan a la publicitat es diu que són en castellà. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (21'40''), li ha demanat més informació al respecte per respondre-li en comissió informativa.

El regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech (7'10'') demana si amb la modificació del pla especial de Collserola ha canviat la política de protecció dels barris de Sol i Aire i Mas Fortuny. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (22'15''), ha explicat que divendres hi ha una reunió amb l'AMB per abordar el tema.

Puigdomènech (9') ha demanat si l'equip de govern manté la iniciativa de construir un centre d'acollida d'animals. El regidor de Benestar Animal, Francesc Carol (24'08''), assegura que l'executiu té intenció de mantenir aquesta política malgrat haver retirat la partida pressupostària, que es recuperarà.

La regidora de Junts Cristina Paraira (10') ha demanat informació sobre la millora de l'accés al barri de Can Barata. El tinent d'alcaldia Duch (25'45'') ha explicat que la setmana passada es va reunir amb el directora general de Mobilitat, Xavier Flores, que va tornar a posar sobre la taula la possibilitat de fer-hi una rotonda. Ara el consistori està pendent de rebre un primer esborrany del projecte.

Paraira (11'30'') també ha demanat que es retiri dels carrers la propaganda electoral.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (11'40'') ha demanat informació sobre el soterrament de la línia d'alta tensió que uneix Sant Cugat, a Mas Gener, amb Rubí. L'alcaldessa (28'20'') ha explicat que es va reunir la setmana passada amb la batllessa de la ciutat veïna, que va mostrar, assegura, bona predisposició per soterrar l'estructura. Les dues administracions estan pendents del vistiplau d'Endesa per engegar els treballs, que es pagarien per part de les dues administracions i la companyia elèctrica.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (13'20'') ha preguntat si ha començat el procés d'adjudicació per organitzar la festa de Cap d'Any. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (29'') ha explicat que enguany la gresca l'organitza directament l'Ajuntament, que ja està buscant 'partners' perquè dotin de contingut l'esdeveniment.

El regidor de Junts Albert Salarich (13'40'') ha demanat quin impacte tindrà el tribut metropolità en el comerç local. La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica i Comerç, Elena Vila, ha explicat que el consistori disposa d'una partida pressupostària de 100.000 euros per donar suport quan arribés aquest impost. En tot cas, com que es tracta d'un tribut supramunicipal, l'administració local no pot fer-hi bonificacions. Per això, els ajuts, que arribaran a partir de 2020, s'enfocaran a bonificar el pagament de l'IBI.

La regidora de Junts Núria Fernández (14'40'') ha demanat més informació sobre la paralització de les obres de la rotonda de l'Hipòdrom. El regidor de Mobilitat, José Gallardo (31'12''), ha recordat que l'Ajuntament va fer un requeriment a l'empresa adjudicatària dels treballs i que encara estan esperant resposta. La contractista, tal com va explicar la presidenta del consell de barri de Mira-sol, Pilar Gorina, ha entrat en fallida i per això els treballs es troben paralitzats.