Junts proposa una taxa Covid per a bancs, grans llogaters i empreses de subministres bàsics

El grup municipal considera insuficients les mesures del govern contra la Covid i reclama un pacte de ciutat

Imatge d'arxiu de Carmela Fortuny i Carles Brugarolas / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 12/mai/20 per Anna González

Junts per Sant Cugat planteja la creació d'una taxa nova que repercuteixi sobre bancs, grans llogaters i empreses de telecomunicacions i energia. Aquesta taxa Covid, com l'anomena el grup municipal, ha de servir per incentivar, a través de la seva bonificació, que aquestes empreses se sumin a un gran pacte de ciutat per fer front als efectes socials i econòmics derivats de la crisi del coronavirus. La filosofia és que aquestes companyies, que acabaran rebent de manera indirecta les ajudes i subvencions impulsades pel consistori amb el cobrament als ciutadans i empreses, col·laborin en no generar més despesa pública gràcies a condonacions i carències.

Així, la proposta neix sense afany recaptatori, sinó de compromís amb la recuperació social i econòmica. És una de les més de 40 consideracions que el grup municipal planteja a 'l'insuficient' pla de 60 mesures impulsat per l'equip de govern i que se centren, principalment, en evitar la destrucció de teixit empresarial i social a través de propostes per reduir les despeses dels afectats.

Una reducció que el regidor de Junts Carles Brugarolas ha insistit que no es pot fer només des de l'àmbit públic i per això aquesta taxa.

'Té sentit que amb els recursos de tots els santcugatencs subvencionem aquestes empreses i no els hi demanem que posin també de la seva part', ha dit Brugarolas, qui s'ha mostrat més partidari de reduir els ingressos de les administracions via fiscal que no pas atorgar subvencions, que 'són lentes, costoses i petites'

Per això, Junts també proposa eliminar taxes com la de recollida de residus comercials i la de terrasses, que repercuteixen directament en el comerç i al restauració de la ciutat.

Pacte de Sant Cugat
Junts per Sant Cugat vol debatre aquestes qüestions en el marc d'un espai que generi un pacte de ciutat. Per això, retirarà les dues mocions en aquesta línia que presentava al proper ple municipal, per abordar la resposta en el marc de les comissions informatives extraordinàries que s'aprovaran a la mateixa sessió.

'Tornem a fer un vot de confiança perquè volem col·laborar, però reivindiquem que aquest espai sigui útil i es doni el més aviat possible', ha asseguretat la portaveu de Junts, Carmela Fortuny, qui reclama a l'executiu municipal immediatesa i que aquests espais quedin actius més enllà de l'estat d'alarma, fins que la situació ho requereixi.





DECLARACIONS

Carles Brugarolas

Té sentit que amb els recursos de tots els santcugatencs subvencionem aquestes empreses i no els hi demanem que posin de la seva part.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Carmela Fortuny

Tornem a fer un vot de confiança perquè volem col·laborar, però reivindiquem que aquest espai sigui útil i es doni el més aviat possible.

Your browser doesn’t support HTML5 audio