Rebutjada la moció de Cs per deixar sense efecte la implantació de l'anella verda

La moció només ha comptat amb els vots favorables de l'oposició

Diversos comerços s'han mostrat en contra de l'anell verda / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 28/jul/20 per Pau Vázquez

El ple municipal ha rebutjat la moció de Cs de deixar sense efecte la implantació de l'anella verda de mobilitat amb els vots en contra del govern. La formació taronja va defensar a la sessió plenària de dilluns que la mesura s'ha fet de manera 'improvisada' i sense cap mena de planificació i que està suposant un malbaratament dels recursos municipals. Cs també alerta que el projecte ha nascut sense cap proposta alternativa de mobilitat per a tots els afectats per la mesura i que dificulta l'arribada al centre de la ciutat als veïns dels barris perifèrics. Per al grup municipal, l'anella verda també suposa un greuge per al comerç local, ja que, segons Cs, està provocant que tinguin menys clients i facturació.

Escolta-ho

Per la seva banda, la regidora de Junts per Sant Cugat Cristina Paraira ha assenyalat que la implantació de l'anella verda ha estat 'una oportunitat perduda' que està causant 'molt patiment'. La formació critica que el govern 'tiri pel dret' sense comptar amb l'oposició i que no se'ls expliqui els canvis que es van produint en la mesura. Paraira ha demanat al govern que 's'aturi un moment i miri cap a on vol anar'.

El regidor de Mobilitat, José Gallardo, ha explicat que el primer objectiu del projecte era que la ciutadania es pogués desplaçar de manera segura durant la pandèmia i que ara l'aposta és ampliar la xarxa de bicis per connectar tots els barris de Sant Cugat, a més de fomentar mètodes de desplaçament alternatius al cotxe per reduir els nivells de contaminació. Gallardo també ha defensat que el govern local ha aplicat mesures per millorar la mobilitat de la ciutat més enllà de l'anella verda, com la instal·lació d'aparcaments de bicicleta i patinets.

Retirada la moció d'implementar una setmana medieval
D'altra banda, Cs ha retirat la seva moció per implementar amb caràcter anual una setmana medieval a la ciutat per treballar la proposta conjuntament amb la resta de grups municipals, que han mostrat la seva predisposició a tirar-la endavant.




DECLARACIONS

Aldo Ciprian

Hem presentat aquesta moció per millor un projecte nascut de la improvització, sense un estudi previ i sense cap proposta alternativa de mobilitat per als veïns afectats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Cristina Paraira

Ens preocupa molt. Pensem que és una oportunitat perduda. Tots estem d'acord en que volem una mobilitat més sostenible. La mesura està causant molt patiment.

Your browser doesn’t support HTML5 audio