Cs demana l'eliminació de l'Anella Verda per repensar-la amb el consens de totes les parts afectades

El partit taronja presentarà al ple una moció per implementar 'la setmana medieval de Sant Cugat'


Temes relacionats

L'Anella Verda: una mesura que genera controvèrsia entre la ciutadania de Sant Cugat (29/jun/20)


  • Comparteix:

Els tres regidors de Cs / Foto: Cs Sant Cugat

Els tres regidors de Cs / Foto: Cs Sant Cugat

Cs vol que l'Ajuntament faci un pas enrere i retiri la implementació de l'Anella Verda de mobilitat. La formació taronja considera que aquesta mesura genera una situació de 'guanyadors i perdedors' que perjudica, assegura, el comerç local. En una moció que defensarà al proper ple, l'agrupació reclamarà la creació d'una taula per estudiar la implantació d'aquesta mesura i per assolir un consens en la qual participin entitats veïnals, educatives i comercials 'afectades per aquest canvi de mobilitat'.

Al text, Cs reflexiona que 'el nou model de mobilitat té com a conseqüència l'augment del caos circulatori, així com dels temps de trajecte i de contaminació dels vehicles a motor'. L'agrupació creu que aquesta nova ordenació fa que acudir a l'eix comercial sigui 'menys atractiu' per a molts ciutadans. En aquest sentit, el regidor de Cs Sergio Blázquez apunta que per al veïnat que viu fora del centre aquesta zona se li ha tornat 'hostil'.

El grup municipal afegeix que no hi ha cap estudi que asseguri l'Anella Verda reduirà les emissions de CO2.

Una fira medieval a Sant Cugat
Cs presentarà una altra moció perquè Sant Cugat organitzi anualment 'la setmana medieval'. L'agrupació vol que aquesta iniciativa estigui contextualitzada en l'entorn que ofereix el Monestir. 'Ens sembla que la joia del Monestir ho mereix', ha explicat la regidora taronja Munia Fernández-Jordán, que considera que aquesta eventual fira serviria per dinamitzar la cultura i el comerç de Sant Cugat. De fet, la moció proposa que aquestes jornades s'organitzin conjuntament amb entitats culturals i comercials de la ciutat.


Sergio Blázquez

Tenim un escenari on hi haurà guanyadors i perdedors. Una part de la ciutadania que feia la compra al centre i que venia dels barris a qui ara el centre se'ls hi torna hostil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.