Les crítiques al Ragull Centre protagonitzen el consell de barri de Centre Est

La presidenta del consell, la tinenta d'alcaldia Esther Madrona, ha insistit en què "tot està per dibuixar, encara"

Render del projecte Ragull Centre / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Política

Publicat el 1/jun/21 per Sara Bella

Les queixes contra el projecte de Ragull Centre han monopolitzat les intervencions del consell de barri de Centre Est, que s'ha celebrat aquest dimarts de forma telemàtica. Membres de la plataforma Aturem Ragull Centre, de l'Afa de l'escola Collserola, de l'associació 4Pins i altres veïns, a títol particular, s'han mostrat decebuts amb aquest projecte que consideren que 's'ha aprovat sense comptar amb nosaltres'. La presidenta del consell, la tinenta d'alcaldia Esther Madrona, ha insistit en què 'no hi ha cap projecte aprovat' i que l'única cosa aprovada és 'un conveni entre l'administració pública i un agent privat amb l'única voluntat de poder construir el màxim d'habitatge públic a la ciutat'.

Les principals queixes respecte a la proposta presentada per l'Ajuntament són l'alçada dels edificis, la ubicació dels habitatges dins d'una zona industrial, l'ombra que projectarà l'edifici sobre l'escola Collserola i els canvis que pot provocar en la mobilitat de la zona. Madrona ha assegurat que l'objectiu del projecte és que "la ciutat tingui com a mínim 72 pisos d'habitatge protegit en aquest espai", però que si es farà "així o aixà" encara no se sap i "ho treballarem amb vosaltres".

A la trobada telemàtica també s'ha aprofitat per explicar el funcionament de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), l'estat del projecte del camí de Crist Treballador, la instal·lació de càmeres per restringir l'accés als vehicles a l'avinguda de Cerdanyola, o de la segona fase de remodelació d'aquesta mateixa via, entre d'altres.




DECLARACIONS

Esther Madrona

Hem d'aconseguir que aquesta ciutat tingui com a mínim aquests 72 pisos d'habitatge protegit en aquest espai. Aquest és el nostre objectiu. Com és, si és així o aixà, no ho sabem encara, i això és el que treballarem de la mà de vosaltres. Farem totes les reunions que facin falta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio