Valldoreix condemna 'enèrgicament' la invasió militar d'Ucraïna

La junta de veïns de l'EMD ha presentat una moció institucional en suport al poble ucraïnès

Imatge de la junta de veïns del mes de març / Foto: Youtube

Política

Publicat el 17/mar/22 per Sara Bella

L'EMD de Valldoreix condemna 'enèrgicament' la invasió militar d'Ucraïna per part de la Federació Russa a través d'una moció institucional presentada per Bernat Gisbert (Junts) a la junta de veïns celebrada aquest dijous. Segons el text presentat, l'EMD es compromet així a fer una petició d'aturada immediata de les accions contra la població ucraïnesa, a donar suport a les organitzacions que treballen en la defensa i protecció dels drets humans i a posar recursos a la disposició de la comunitat ucraïnesa per facilitar l'acollida de persones refugiades.

A la sessió també s'ha aprovat la moció de la CUP-PC per demanar l'aturada dels Jocs Olímpics d'Hivern 2030 als Pirineus. Una tercera moció, presentada per ERC-MES sobre la gestió sostenible de les colònies de gats a Valldoreix, ha estat finalment retirada, a l'espera que se'n faci seguiment des de l'Ajuntament de Sant Cugat, segons ha explicat el portaveu d'ERC-MES, Lluc Cahís.

Altres qüestions que s'han tocat a la sessió són l'aprovació de la modificació pressupostària, l'adhesió de l'EMD de Valldoreix a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, i el nomenament de la nova síndica de Sant Cugat-Valldoreix, Helena López Macho, entre d'altres.

Al final de la sessió, el portaveu d'ERC-MES a Valldoreix, Lluc Cahís, ha anunciat la seva retirada de la política institucional per incompatibilitat laboral. La resta de vocals li han desitjat molta sort en la nova etapa i li han agraït aquests tres anys compartits. Els vocals han ressaltat des del seu "tarannà alegre i feliç", fins al seu "compromís social" i la majoria d'ells ha assegurat que se'l trobarà molt a faltar.

Comiat del síndic de greuges

Abans de la junta, el síndic de greuges, Ramon Palacios, ha anunciat la finalització del seu càrrec i ha presentat l'informe de l'any 2021. Palacios ha explicat que en el darrer any s'han tramitat un total d'11 expedients de queixa a Valldoreix, dels quals se n'han desestimat tres. De les 8 queixes estimades, només cinc apuntaven a Valldoreix i la majoria d'elles estaven relacionades amb diversos inconvenients sorgits de les obres del passeig del Nard.

Els vocals de la junta s'han acomiadat del síndic i li han desitjat molta sort en aquesta nova etapa.