Brugarolas i Vallès, els candidats a alcaldable de Junts per Sant Cugat

Brugarolas ha integrat en la seva precandidatura la d'Aitor Arriaga

Carles Brugarolas i Josep Maria Vallès

Política

Publicat el 14/jun/22 per Sergio Morales / Anna González

Els regidors Carles Brugarolas i Josep Maria Vallès han aconseguit els avals suficients dels afiliats de Junts per Sant Cugat per ser candidats a alcaldable de la formació de cara a les eleccions municipals de 2023. Ara s'ha de posar en marxa la campanya que culminarà amb una llista per als comicis del 28 de maig de l'any que ve. Per ser candidats a alcaldables, els aspirants havien d'aconseguir almenys uns 45 avals, un 20% dels membres de Junts per Sant Cugat.

Segons ha avançat el NacióSantCugat, d'un cens de 209 avals, Vallès hauria aconseguit el 35% de suports, mentre que Brugarolas n'hauria obtingut el 34%. Finalment, Arriaga hauria sumat el 28% dels avals.

Els candidats

Josep Maria Vallès, exdirector del 'Tot Sant Cugat', va començar la carrera política als comicis de 2019, com a número 4 de la llista que encapçalava Carmela Fortuny.

Per la seva banda, Carles Brugarolas és regidor des de 2011, primer per CiU i actualment per Junts. Ha estat en diverses ocasions el titular de les carteres d'Economia i Hisenda al consistori. A la llista de 2019 estava a l'11a posició, però va escalar-ne dues i va seure al ple arran de les renúncies de Josep Lluís Lliberia (2) i Sílvia Solanellas (10).

En les eleccions de 2019, Junts per Sant Cugat va aconseguir nou regidors, però no va poder tancar cap pacte per mantenir la vara d'alcaldia.

De tres a dos candidats

Els fins aquest dimarts precandidats a alcaldable Aitor Arriaga i Carles Brugarolas han anunciat, a través de les xarxes socials, que han arribat a un acord per sumar les dues candidatures, que encapçalarà Brugarolas en una única. "Volem construir acords tan transversals com siguem capaços per impulsar el poble i el país", diu la publicació que ha fet Arriaga i que ha repiulat Brugarolas. Al marge de qui acabi liderant la proposta municipal de Junts per a les eleccions, la formació treballa per a què a la llista estiguin representades totes les sensibilitats, inclosos els tres precandidats.

Segons ha explicat Aitor Arriaga a Cugat Mèdia, l'objectiu ha estat buscar "la unitat" i evitar un triple empat en les votacions. La intenció és que l'alcaldable elegit sumi el suport majoritari de la militància, ha dit Arriaga. Una visió compartida per Carles Brugarolas, que ha concretat a Cugat Mèdia que aquesta aliança és un primer pas, però que la intenció final és aglutinar en un únic equip totes les propostes. És a dir, el procés de primàries ha de decidir qui encapçalarà la llista, ja sigui per un nou acord que incorpori Josep Maria Vallès o per l'elecció de la militància. És un procés per "enfortir" la proposta política, ha dit Brugarolas, qui també ha agraït el gest d'Arriaga a l'hora de sumar.




DECLARACIONS

Aitor Arriaga

Sempre he treballat per a la unitat i avui tenim una unitar reforçada. Teníem sis regidors i ara ja en tenim set. Estic molt content d'haver contribuït en aquesta aposta per la unitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Carles Brugarolas

És una primera part del que crec que acabarà passant, que és que tothom sumarà i sortirem enfortits d'aquest procés.

Your browser doesn’t support HTML5 audio