L'EMD de Valldoreix engegarà una campanya per promoure la instal·lació de fotovoltaiques a la vila

A la sessió plenària ha pres possessió la nova vocal de Junts, Lluïsa Muñoz

Una votació a la junta de veïns d'aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 14/jul/22 per Sergio Morales

L'EMD de Valldoreix activarà una campanya de sensibilització per fomentar la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les llars de la vila. La junta de veïns ho ha acordat donant llum verda per unanimitat a una moció original d'ERC-MES a la qual s'han sumat Junts per Valldoreix-Sant Cugat, el PSC i la CUP-PC, i que també ha tingut el vot favorable del vocal de Cs. El text proposa que s'informi la ciutadania de les bonificacions que suposa instal·lar aquests ginys, així com els avantatges quant a l'autoconsum. A la sessió plenària d'aquest dijous, a més, la militant del PDeCat Lluïsa Muñoz ha pres possessió com a nova vocal del grup municipal de Junts, en substitució de la desapareguda Elena Degollada.

Tornant a les fotovoltaiques, el debat ha sorgit arran de la intervenció del vocal taronja, José Miguel García, que ha trobat a faltar en el text que s'insti l'Ajuntament a posar sobre la taula més mitjans materials i humans per facilitar la implementació de plaques solars. El vocal d'ERC-MES Ramon Segura ho ha rebutjat, ja que considera que el consistori ja ha actuat en aquest sentit.

La junta de veïns ha rebutjat incloure, a petició d'un veí, incloure un roure d'una finca privada del passeig de la Gardènia al catàleg d'arbres d'interès local. El fet que no està en bon estat i pot generar perjudici a una finca veïna, ha argumentat la vocal Susana Herrada, ha decantat la balança cap a la negativa en l'informe tècnic, que ha rebut el vistiplau del plenari.

Modificació pressupostària

La junta de veïns ha donat llum verda a una nova modificació pressupostària, la cinquena des que es van aprovar els comptes. S'hi incorporen 138.714 euros, provinents en gran part del romanent de tresoreria. Amb aquests diners es finançarà el conveni de beques de formació a l'escola bressol de la vila, es renovarà el contracte de manteniment informàtic i es garantirà el manteniment de l'escola Jaume Ferran Clua. També es destinen partides al manteniment, així com a renovar el conveni amb el Grup Catalònia i a atorgar una subvenció nominativa al festival Lumínic.

La modificació ha prosperat gràcies als quatre vots de l'equip de govern i les cinc abstencions dels vocals de l'oposició.

Una nova vocal

Lluïsa Muñoz amb el president de l'EMD, Josep Puig / Foto: Cugat Mèdia


La militant del PDeCat Lluïsa Muñoz ha pres possessió aquest dijous com a nova vocal del grup municipal de Junts per Valldoreix-Sant Cugat. Assumirà les carteres d'Economia, Comerç, Gent Gran, Serveis Socials i Participació Ciutadana, que gestionava la desapareguda Elena Degollada. En la primera intervenció, ha agraït "l'escalf" al plenari i s'ha definit com una persona "conciliadora" que vol treballar pel benestar del veïnat. També ha recordat la seva predecessora: "Sé que ella des del cel està amb nosaltres i ens ajudarà a fer el millor per Valldoreix".

Mira aquí la sessió plenària




DECLARACIONS

Lluïsa Muñoz

Sóc una persona molt conciliadora, acostumada a treballar amb equip, no tant d'oposició, sinó d'intentar unir-nos perquè els veïns de Valldoreix tinguin la millor vida possible.

Your browser doesn’t support HTML5 audio