El col·lectiu #8MilMotius visibilitza 'tots els casos que pateixen repressió pel simple fet de qüestionar el sistema' a La Model de Barcelona

Amb una jornada solidària a l'antiga presó, s'ha volgut fer front als costos del procés judicial que afecta set membres santcugatenques

Un moment de la jornada / Foto: #8MilMotius

Política

Publicat el 16/oct/22 per Maria Bragós

El col·lectiu #8MilMotius ha organitzat una jornada solidària aquest dissabte a La Model de Barcelona per fer front als costos del procés judicial que afecta set membres santcugatenques del col·lectiu després de ser denunciades pel tall de les vies a Sant Cugat durant la vaga feminista del 8 de març del 2018. El judici està programat per l'11 de gener del 2023. D'aquesta manera, el col·lectiu ha volgut fer visible el seu cas, així com altres casos que 'per desgràcia, pateixen també la repressió pel simple fet de qüestionar el sistema', ha explicat Anna Sala, membre de #8MilMotius.

Segons Sala, també s'ha volgut fer palès "com el sistema està muntat i totes les desigualtats que vivim en el dia a dia". "I què passa quan fas trontollar una mica tota aquesta estructura, que és quan apareix la repressió per recordar-te que hi ha coses que està malament començar a qüestionar i a moure", ha afegit.

Les vaguistes de #8MilMotius estan encausades per desobediència a l'autoritat i desordres públics, càrrecs que poden suposar penes de presó i multes de fins a 26.000 euros de responsabilitat civil.




DECLARACIONS

Anna Sala

Altres casos que, per desgràcia, pateixen també la repressió pel simple fet de qüestionar el sistema. Com està muntat i totes les desigualtats que vivim en el dia a dia. I què passa quan fas trontollar una mica tota aquesta estructura, que és quan apareix la repressió per recordar-te que hi ha coses que està malament començar a qüestionar i a moure.

Your browser doesn’t support HTML5 audio