Què farà el govern aquest 2024?

L'executiu municipal marca les prioritats una vegada aprovat el pressupost


  • Comparteix:

Imatge de la roda de premsa de valoració dels primers sis mesos de govern / Foto: Ajuntament

Imatge de la roda de premsa de valoració dels primers sis mesos de govern / Foto: Ajuntament

L'equip de govern -format per Junts i ERC- encara el 2024 amb un pressupost ajustat, però amb les prioritats marcades. Després d'haver encarrilat el concurs de neteja, el més elevat del consistori i que es preveu s'adjudicarà aquest any; el govern municipal marca l'acció de govern. La mobilitat, la seguretat, reduir els terminis de les llicències d'obres i enllestir els equipaments nous ja iniciats centren la feina dels propers mesos, condicionada per la situació econòmica. Tot i no concretar encara quina és l'afectació al detall, que es comença a fer notar en algunes de les activitats de la ciutat, l'executiu es compromet amb els drets socials i amb l'habitatge. Ja ha anunciat 300 nous pisos de protecció oficial abans d'acabar el mandat. El 2024 també serà l'any del retorn dels Premis Sant Cugat, que es faran al maig.


Pla de Mobilitat

"El 2024 serà l'any de la mobilitat", ha dit l'alcalde, Josep Maria Vallès. L'Ajuntament afronta aquest any un nou pla per actualitzar el vigent i que és del 2015. Això obligarà a abordar qüestions pendents com els accessos a la ciutat per a un territori que s'aproxima als 100.000 habitants, el transport públic, gestionat per l'AMB després del traspàs, i l'ampliació de les zones vianantitzades.

Per decidir sobre aquestes qüestions i recollir-les en el document nou, l'equip de govern té previst constituir un comitè d'experts, que encara no està definit.

Teatre la Unió

L'equipament ha reprès les obres, que van quedar aturades per la finalització del contracte. La previsió de l'equip de govern és que els treballs estiguin completament acabats aquest any. Es tracta de les obres de la part escenotècnica i del pati de butaques, així com la concessió del bar. Una vegada enllestides, caldrà definir el model de gestió de l'espai i dotar-lo d'un pressupost, aspectes que l'executiu no ha concretat encara data.

De moment, i a l'espera d'incorporar a la remodelació la part del teatre, La Unió funciona com espai per a les diferents seccions de l'entitat amb una cessió per part de l'Ajuntament.

Complex de Mira-sol

Un altre dels equipaments que veurà el 2024 és el complex aquàtic de Mira-sol. La reivindicada piscina, segons ha concretat el consistori, estarà enllestida a finals d'any.

Biblioteca central urbana

El govern municipal ha tornat a posar sobre la taula la biblioteca central urbana. Tot i que no ha concretat si les obres es començaran aquest mandat, el que sí que està previst és l'aprovació aquest 2024, entre febrer i març, del projecte.

Llicències urbanístiques

Junts i ERC -socis de govern- han decidit posar fil a l'agulla amb els retards en la concessió de les llicències urbanístiques, que supera el termini establert per llei. Per fer-hi front, s'ha creat un comitè específic, s'ha reforçat el servei i s'ha implantat un sistema per monitorar tot el procés, que també estarà disponible per als sol·licitants. La previsió és assolir el màxim de 60 dies per a la tramitació d'aquí a dos anys.

Policia Local

Al llarg del 2024 també ha de créixer la plantilla de la Policia Local, ara dotada amb 78 agents. La intenció del govern municipal és incorporar aquest any 15 nous agents amb l'objectiu d'aproximar-se al centenar d'efectius. Set d'ells ja s'hi han afegit i quatre més ho faran en les properes setmanes.

Neteja

El ple municipal va aprovar el desembre passat el nou contracte de neteja viària i recollida de residus. El procés per adjudicar i posar en funcionament les novetats del servei s'allargarà encara mesos i, per tant, fins d'aquí a un any es farà notar el nou contracte que preveu, entre d'altres, més freqüència, targetes identificatives i contenidors mòbils. Aquest és un dels contractes més grans que té l'Ajuntament, amb més de 12 milions d'euros anuals.

Nous directors

Durant aquest primer semestre, l'Ajuntament posarà en marxa els concursos per definir les direccions d'empreses i organismes dependents del consistori. És el cas de Promusa, el Centre Cultural on s'inclou el Teatre-Auditori i el Patronat Municipal d'Educació.


Josep Maria Vallès

En aquests primers mesos de govern, ens ha tocat fer front a una situació complicada. ens toca afrontar aquesta situació. Fer més amb menys, que és el que farem aquest 2024.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.