Guardans assegura que la Constitució Europea no millora la situació de Catalunya a Europa però que tampoc l'empitjora

Guardans ha fet aquestes declaracions durant l'espai d'entrevistes sobre la Constitució Europea que ha fet RSC

Referendum UE 2004

Publicat el 18/feb/05 per Ester Castanyer

La Constitució Europea permetrà avançar cap a una Europa amb un projecte polític comú i que consolidi valors com la pau, el respecte als drets humans i el desenvolupament dels pobles. Així ho ha assegurat l'eurodiputat de la federació nacionalista, Ignasi Guardans, que ha afegit que tot i que aquest tractat no millora la situació de Catalunya, hi ha prou instruments per seguir lluitant a favor del reconeixement de Catalunya i del català.

Tot i reconèixer que hi ha mancances, des de CiU es defensa el si a la Constitució Europea, assegurant que permet avançar cap a la consolidació d'una Europa política més enllà de la comunitat econòmica i monetària.

Així ho ha assegurat Jordi Joly, membre de CiU de Sant Cugat, que ha afegit que aquest és un projecte que ha de permetre avançar cap a una nova Europa més justa, més social i que promogui la pau.

Jordi Joly

Aquest procés de construcció és una reacció per fer una Europa social, justa i en pau. Superada la fase de mercat i economia, ara comença el gran inici d'un gran projecte polític.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, i pel que fa al debat generat dins de CDC sobre el reconeixement de Catalunya i del català dins aquesta Constitució, l'eurodiputat de la federació nacionalista, Ignasi Guardans, assegura que el tractat no suposa cap pas enrera, i que tot i que tampoc no és un pas endavant, encara hi ha instruments per seguir lluitant.

Ignasi Guardans

Enlloc d'aquesta constitució Catalunya va enrera o queda fora. És cert que no millora la situació de Catalunya, però tampoc l'empitjora, tenim encara instruments per seguir lluitant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Ignasi Guardans i Jordi Joly en el marc del programa especial d'entrevistes que ha ofert aquests dies Ràdio Sant Cugat per parlar sobre el referèndum de la Constitució Europea.