Els partits polítics fan una crida als ciutadans perquè exerceixin el seu dret a vot

Referendum UE 2004

Publicat el 20/feb/05 per Redacció

Els representants dels partits polítics han coincidit a lamentar la poca participació que s'estan registrant a Sant Cugat durant aquesta jornada de referèndum que ha de ratificar la Constitució Europea. Totes les formacions han animat la ciutadania a exercir el seu dret a vot en una convocatòria que s'està perfilant com una de les menys participatives de la història a Sant Cugat.

Des de CiU, el seu portaveu, Joan Recasens, ha animat a tots els santcugatencs a anar a votar i ha recordat que la Constitució europea és un tractat que ens afecta directament. Recasens però ha lamentat que les administracions responsables no ho hagin transmès prou a la ciutadania.

Joan Recasens

Esperem que la participació remunti, però era una cosa que ens feia una mica de por ja que les administracions que en tenien responsabilitat no han trasmpes potser prou tensió.


El portaveu del PSC, Jordi Menéndez, ha manifestat la seva preocupació per la baixa participació registrada durant el matí però ha matisat que si es confirma aquesta tendència, aquesta serà una responsabilitat de totes les formacions polítiques. Menéndez ha fet també una crida als ciutadans perquè exerceixin el dret a vot.

Jordi Menéndez

Estem preocupats perquè la participació no tingui una alçada suficient i per tant, jo faig una crida a tots els santcugatencs perquè facin l'esforç i vagin a votar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



També des d'ERC han fet una crida als ciutadans perquè opinin sobre la Constitució europea i sobre l'Europa que volen. El portaveu republicà a Sant Cugat, Eduard Pomar, s'ha dirigit especialment als més joves, recordant que aquesta constitució també els afecta i que hi ha de dir la seva.

Eduard Pomar

El que s'està demanant és quina Europa volem i hem de dir si volem aquesta constitució o una altra. I jo animaria a la gent a votar, i sobretot als joves.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La presidenta del PP ha lamentat que la jornada de votació hagi despertat, de moment, tan poc interès per part de la població i ha emplaçat als ciutadans a canviar el rumb d'aquest diumenge. Berta Rodríguez.

Berta Rodríguez

És una llàstima que hi hagi aquesta poca participació, en un dia que ha de ser un gran pas pels demòcrates


Igual de desencantat s'ha mostrat el portaveu d'ICV-EA, Xavier Boix, que ha remarcat que el resultat de la convocatòria serà un reflex del poc debat que hi ha hagut entorn el text constituent. I és que segons Boix, el referèndum s'ha convocat massa ràpid i sense que la ciutadania hagi pogut aprofundir prou en aquest tractat.

Xavi Boix

Si hi ha baixa participació serà una pena, però també serà una conseqüència d'haver fet aquest referèndum d'una forma més ràpida

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recordem que els col·legis electorals tancaran les urnes a les 8 del vespre, moment en què Ràdio Sant Cugat emetrà un programa especial que farà el seguiment dels resultats de participació.