Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn, que agrupa locals d’aquests sectors de la ciutat,
Entre les accions que té previstes tirar endavant l’associació Sant Cugat Restauració i Oci nocturn hi destaquen la participació en reunions amb l’Ajuntament i altres associacions per donar a conèixer les necessitats del sector, l’organització de sessions divulgatives sobre canvis legislatius o altres fets que tinguin un impacte sobre el sector i la promoció de la restauració local a través d’esdeveniments, entre d’altres. La iniciativa va sorgir a l’inici de l’estat d’alarma a través d’un grup de Whatsapp, que va anar creixent fins a configurar una base de dades amb 150 membres, responsables d’uns 180 establiments santcugatencs. L’actual equip de treball de l’associació està format pels empresaris del sector Laura Garcia, Josep Alà, Pau Fernàndez, Javier García i Ignasi Pongiluppi. El propietari del Cafè Belgrado i altres locals de la ciutat, Josep Alà, ha expressat la satisfacció d’haver pogut fer aquest pas endavant. “Dona cos i ens identifica; dona identitat al moviment local que s’ha generat”, reflexiona. Alà, a més, fa una crida a la resta d’establiments locals del sector perquè s’hi sumin per fer front a la crisi. Aquesta és la primera vegada que a Sant Cugat una gran majoria dels locals de restauració i d’oci nocturn s’han unit per treballar plegats. Des de l’equip de treball de l’associació s’ha garantit que durant aquest primer any de vida no es cobrarà cap quota i que, de cara al 2022, qualsevol decisió al respecte es prendrà de forma assembleària.

