L'Ateneu projecta divendres la pel·lícula 'Hay Motivo' en dos passis

Candela Peña és la protagonista del curt de Joaquín Oristrell. d'Oristrell.

Societat

Publicat el 17/mar/04 per Ester Castanyer

L'Ateneu projectarà divendres, en dos passis, 32 curtmetratges que, sota el títol 'Hay motivo', ofereixen una visió crítica de la realitat de l'Estat abans del 14-M. La iniciativa, que tracta temes com el conflicte del País Basc, el Prestige o la guerra de l'Iraq, compta amb la col·laboració de cineastes de renom com Vicente Aranda, Iciar Bollaín o Julio Medem.

La proposta, que s'ha realitzat en 29 dies, vol oferir als ciutadans una visió crítica i diferent de l'actualitat que hem estat vivint a l'Estat Espanyol, especialment sobre temes com el terrorisme, el Pla Hidrològic Nacional, la mort de José Couso o el tractament informatiu de TVE.

A la nostra ciutat, ja són diversos els col·lectiu que s'han sumat a la proposta i han aconseguit un exemplar de la pel·lícula per projectar-lo abans de divendres. És el cas de l'Escola d'Arquitectura del Vallès i també de l'Ateneu, que volen contribuir a difondre un film que convida a la reflexió social. Escoltem Joan Carles Busquets, de l'Ateneu Santcugatec.

Joan Carles Busquets

El film s'ha fet pensant que es pugui projectar en associacions i entitats. És una crítica des d'un àmbit molt obert, com és el cinema, i això coincideix molt amb la filosofia de l'Ateneu.


En el mateix sentit, Busquets ha afegit també que cal potenciar la reflexió sobre qüestions que a vegades sembla que quedin més allunyades de l'àmbit local però que per a tots són importants.

Joan Carles Busquets

Molts cops sembla que visquem apartats de problemàtiques generals i que segurament també tenim molt a prop.


La pel·lícula "Hay motivo" podrà veure's divendres en dos passis, a les 9 i a 2/4 de 12 a l'Ateneu Santcugatenc de forma gratuïta.