Millores per al pas de vianants soterrat de l'estació dels FGC de Sant Cugat

La zona que es millorarà

Societat

Publicat el 23/jul/14 per Redacció

Avui comencen els treballs de millora del pas de vianants soterrat de l'estació dels Ferrocarrils (FGC) de Sant Cugat. Es rebaixarà el pendent de la rampa per fer-la més accessible, es renovarà el paviment de tot el pas i s'instal·laran diversos elements per embellir la zona. Les obres tenen un pressupost de 92.000 euros i una durada aproximada de dos mesos.

L'ús de la rampa patirà restriccions puntuals i quedarà totalment inutilitzada del 4 al 8 d'agost.

Hi haurà tres grans intervencions:

- Construcció d'una nova rampa amb menys pendent: s'eliminarà les escales que hi ha al costat de l'actual rampa i es construirà una única rampa central més ampla. A més, la nova rampa s'allargarà per la banda del passeig Valldoreix perquè tingui un pendent més baix. L'allargament de la rampa implicarà haver d'ampliar un tram de vorera del passeig Valldoreix i desplaçar uns metres el pas de vianants existent i els contenidors de les escombraries.

- Renovació del paviment: es col·locarà un nou paviment al pas soterrat, a la nova rampa i a l'escala existent (la que desemboca al carrer de l'Andana).

- Embelliment de la zona: s'instal·laran diversos elements comunicatius per embellir tota aquesta zona.

Restriccions d'ús de la rampa
El pas soterrat sempre quedarà obert mentre durin les obres. Tot i això, l’ús de la rampa patirà restriccions a causa dels treballs de demolició i construcció de la nova rampa.

Durant l'horari de treball (de vuit a una i de tres a sis), un dels operaris de l'obra ajudarà les persones amb problemes de mobilitat a accedir al pas soterrat.

Fora de l'horari de treball s'intentarà garantir el pas per la nova rampa en la major part del temps possible. Tot i això, la rampa quedarà totalment inutilitzada del 4 al 8 d'agost per les tasques de demolició i moviments de terres que es duran a terme. El pas de l'escala - la que desemboca al carrer de l’Andana - sí que estarà operatiu.