Els viatges de llarga distància revifen entre els destins predilectes locals

Els santcugatencs opten cada vegada més per viatges de llarga distància

Societat

Publicat el 4/ago/14 per Elisenda Colell

Les platges i les costes es mantenen com a destinacions més buscades d'aquest estiu per part dels santcugatencs però també tornen a augmentar els viatges especialitzats de llarga distància al Japó, el Vietnam, Rússia i el Carib. Les agències de viatges consultades per Cugat.cat experimenten un lleu augment de vendes respecte l'any passat gràcies a una baixada de preus.

Les platges paradisíaques tornen a ser la destinació estrella de les vacances d'estiu per a la gent del municipi que marxa de viatge. El Carib i l'Àsia són les zones més freqüentades, mentre que es mantenen els destins clàssics d'estiu a les Illes Balears i les Canàries, tal com manté la membre d'Ussía Tours, Reyes Lepp.

Reyes Lepp

Les destinacions majoritàries són platges o illes paradisíaques llunyanes, al Carib o Àsia

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els comerciants veuen que aquest estiu s'està començant a produir un canvi de tendència pel que fa als grans viatges. Tot i que de manera lleu, es reprenen les grans destinacions a través de preus més ajustats. Així doncs, creixen els itineraris contractats al sud-est asiàtic, com Tailàndia, el Vietnam i el Japó, i també a Sud-Àfrica, mentre que els Estats Units es manté com una aposta segura. Sandra Rivado, de Viatges Sant Cugat, explica que aquest canvi de tendència està provocat per la baixada de preus, fet que ha implicat un augment de la demanda.

Sandra Rivado

La gent comença a preguntar pels grans viatges, fet que el darrer any no ens passava.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les agències veuen un canvi d'actitud en els compradors i asseguren que han disminuït les ofertes de les grans empreses, cosa que ha fet que la gent no s'esperi a últim moment. En qualsevol cas, de mitjana els santcugatencs s'han gastat prop de 1.200€ per persona, tot i que en els grans viatges especialitzats el preu ronda els 3.000€.

L'actual situació bèl·lica els ha obligat cancel·lar la totalitat de les estades a Israel, però els passatgers que havien contractat viatges a Rússia, amb l'actual tensió a Ucraïna, s'han negat a suspendre'ls i, per tant, mantenen les rutes traçades.