Sant Cugat acollirà el primer 'HP CodeWars' d'Europa

Presentació de la proposta / Foto: HP

Societat

Publicat el 3/nov/14 per Mikel Vilalta

La seu local de Hewlett Packard (HP) serà l'encarregada d'acollir la primera edició del 'HP CodeWars' europeu, una competició en què un màxim de 300 estudiants catalans de 14 a 18 anys hauran de resoldre reptes de programació. El projecte, que tindrà lloc el 7 de març i la col·laboració del departament d'Ensenyament, vol fomentar l'interès dels joves per la ciència, la innovació i la tecnologia.

L''HP CodeWars' ja té 17 edicions a les seves esquenes, tot i que serà la primera vegada que s'organitza a Europa. Aquesta iniciativa va néixer a Houston, als Estats Units, amb l'objectiu de promoure la vocació tecnològica i el treball en equip entre els estudiants adolescents. A banda del concurs de Sant Cugat, HP també organitzarà de manera simultània sis 'HP CodeWars' més, quatre als Estats Units, un a Taiwan i un altre a l'Índia.

Els alumnes, estudiants de secundària, batxillerat o cicles formatius de grau mig, competiran en equips de tres i hauran de compartir un ordinador. La prova es desenvoluparà en anglès i els participants tindran tres hores de marge per resoldre els reptes relacionats amb codis i programació. Els programes que es podran fer servir són C, C++, C#, Python, Java o JavaScript.

Les inscripcions estaran obertes a partir de desembre fins a mitjans de gener al web Hpcodewars.org i s'han de fer a través dels col·legis i instituts, que poden registrar un màxim de cinc equips per centre.