La UIC organitzarà cafès col·loqui sobre obesitat i medicines alternatives

La seu local de la universitat / Foto: UIC

Societat

Publicat el 15/des/14 per Mikel Vilalta

L'obesitat, les medicines alternatives i el finançament de la salut pública són alguns dels eixos dels cafès col·loqui que organitzarà la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) de cara al 2015. Es tracta d'un espai de trobada per a alumnes, professors i personal no docent per debatre sobre qüestions que afecten l'àmbit de la salut pública.

Aquesta iniciativa ja ha tingut tres trobades aquest 2014 celebrades durant el darrer trimestre. La primera va tractar l'Ebola, just en el moment en què era un tema d'actualitat a causa del contagi de la infermera Teresa Romero. La segona trobada va abordar la qüestió de les dades dels pacients, després del debat al Parlament sobre la possible venda d'aquesta informació a empreses privades.

El darrer cafè col·loqui va tenir lloc dimarts de la setmana passada i el tema tractat va ser la vacunació. Els grups de pressió en aquest àmbit, les noves vacunes i la necessitat o no d'administrar-les als nens van ser els eixos que es van debatre.

La intenció és tractar temes transversals en què no només els professionals de la salut tinguin coses a dir, sinó també gent provinent de la política, la comunicació, la tecnologia i l'ètica, entre d'altres àmbits. És per això que de cara a l'any que ve la UIC prepararà trobades mensuals sobre l'obesitat, les medicines alternatives i el sistema de finançament de la salut.