Els treballadors de Valoriza esperen una nova reunió per decidir si fan vaga

Treballadors de Valoriza i representants sindicals a la porta de l'Ajuntament després de la reunió

Societat

Publicat el 5/jun/15 per Alba Triadó

Els treballadors de Valoriza, encarregada de la recollida de la brossa i de mantenir nets els carrers de Sant Cugat, decidiran en una nova reunió amb l'Ajuntament que se celebrarà la setmana vinent, si finalment fan vaga indefinida. Els empleats i l'assessor sindical d'UGT, Eusebio Arellano, s'han reunit aquest divendres al matí amb la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans en funcions, Cristina Paraira, per presentar la documentació que el consistori reclamava per valorar la situació que viuen els treballadors de l'empresa. Els serveis tècnics del consistori també s'han reunit aquest divendres al matí amb la direcció de Valoriza per conèixer la posició de la companyia.

L'assessor sindical d'UGT als treballadors de Valoriza, Eusebio Arellano, ha explicat a Cugat.cat que la decisió de convocar la vaga indefinida queda ajornada fins valorar el resultat de la propera reunió que mantindran amb l'Ajuntament, prevista per a la setmana que ve.

Eusebio Arellano

Depèn del que es digui en aquesta reunió decidirem si convoquem la vaga indefinida. Tot dependrà de l'actitud de l'Ajuntament que crec, que després de tota la documentació aportada, serà a favor dels interessos dels treballadors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans en funcions, Cristina Paraira, ha explicat que la reunió amb l'empresa ha servit perquè convoqui els treballadors en una nova reunió a principis de la setmana vinent i ha posat en valor que s'estigui buscant una solució a través del diàleg.

La documentació presentada pels treballadors s'ha fet arribar als serveis jurídics de l'Ajuntament perquè orientin la regidoria de Serveis Urbans.

Els motius de la protesta
Els treballadors reclamen que Valoriza compleixi el contracte que van signar amb el consistori, l'any 2011, que garantia mantenir el nombre de llocs de treball amb les mateixes condicions que en la concessió anterior.

Ara fa dos anys, els treballadors de la neteja viària, amb la concessió de Valoriza, van fer una vaga indefinida durant vuit dies per reclamar el compliment dels acords del conveni col·lectiu. En aquella ocasió, la protesta va finalitzar amb un acord amb l'empresa, que es va comprometre a fer efectius els augments salarials fins al 2016, amb el consentiment dels treballadors de renunciar a cobrar les pagues pendents del 2012.