La integració i l'àmbit laboral, principals motius per aprendre català

Societat

Publicat el 5/jun/15 per Anna González

Unes 700 persones estudien cada any català en alguna de les entitats o serveis locals que imparteixen cursos o programen activitats vinculades a aquesta llengua. L'oferta local s'omple cada curs, un símptoma per a l'Ajuntament que cal seguir oferint cursos de català. La integració i l'àmbit laboral són els principals motius pels quals els estudiants opten per iniciar-se en el català.

Alumnes d'aquests cursos s'han trobat aquest divendres al Celler Modernista. És tracta de la primera trobada d'aquestes característiques, fruit de la unió des de fa un any de les diferents entitats que imparteixen català en una comissió. Aquest grup de treball aplega el Servei Local de Català, l'Ateneu, Creu Roja, Càritas, el Pla Educatiu d'Entorn i la Plataforma per la llengua.

Tant voluntaris com alumnes coincideixen a destacar que es tracta d'una experiència molt enriquidora, com ha explicat el membre de Creu Roja, Josep Usero.

Josep Usero

Es creen vincles. Aquesta gent que ha vingut parlant la seva llengua noten que es comencen a integrar a mesura que fan servir el català.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Una presentació a càrrec d'alumnes i voluntaris, un espai de jocs de llengua, un superdictat, una visita al Celler Modernista i l'actuació dels Bastoners han donat forma a aquesta primera trobada. Han col·laborat també en l'acte, que ha comptat amb la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania en funcions, Susanna Pellicer, El món dels jocs, Scrath Bar, l'Associació Scrabble Sant Cugat, els Bastoners i les biblioteques municipals. L'Ajuntament finança l'aprenentatge de català amb 100.000 euros anuals, 30.000 de Polítiques Socials i 70.000 de Cultura.

A més, el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Occidental ha organitzat els dimecres de juliol, de deu a onze del matí, Tertúlies a la fresca, trobades entre voluntaris i aprenents per conversar en grup.