Un concert solidari i una xerrada commemoraran el Dia Mundial de l'Ictus

El Dia Mundial de l'Ictus se celebra el 29 d'octubre

Societat

Publicat el 13/oct/15 per Alba Triadó

L'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) organitza dues activitats per commemorar el Dia Mundial de l'Ictus. Els actes començaran el dissabte 24 d'octubre amb un concert solidari a càrrec del Cor Camerata Sant Cugat a l'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels. Quan acabi el concert un testimoni explicarà en primera persona el seu cas d'ictus.

El dijous 29 d'octubre, coincidint amb el Dia Mundial de l'Ictus, se celebrarà la conferència 'Neurovitamines' a càrrec de la neuropsicòloga d'AVAN, Anna Morera. Tant el concert com la xerrada començaran a les set de la tarda i són d'entrada lliure.

La directora tècnica d'AVAN, Laura Perea, ha explicat que la prevenció és clau per poder prevenir un possible ictus.

Laura Perea

Prevenir l'ictus és possible en alguns casos. Per tant s'ha de fer incidència en la població perquè sigui responsable i tingui cura de la seva salut.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'ictus afecta més de 15 milions de persones cada any, dels quals un terç moren i un altre terç resten amb discapacitat permanent. A Catalunya es produeixen cada any més de 13.000 ingressos hospitalaris per aquesta patologia.