Sant Cugat se suma a la condemna als atemptats de París

Societat

Publicat el 14/nov/15 per Anna González

Gairebé un centenar de persones s'ha concentrat aquest dissabte davant l'ajuntament de per condemnar la cadena d'atemptats de París. Amb un minut de silenci en solidaritat amb les víctimes i amb França, Sant Cugat s'ha sumat als actes de rebuig a aquests atacs.

La plaça de la Vila ha estat l'escenari per mostrar la condemna de la ciutat a aquests atemptats. Persones a títol individual i representants de gairebé tots els grups municipals s'han sumat al minut de silenci convocat per l'Ajuntament.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha estat l'encarregada d'expressar la solidaritat de la ciutat i llançar un missatge de suport a la comunitat francesa resident a Sant Cugat i a la comunitat musulmana.

Mercè Conesa

Ells també senten aquesta tristesa, no en tinc cap dubte. De cap manera els podem atribuir qüestions que res tenen a veure amb aquesta comunitat pacífica i ben integrada a la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A més, l'ajuntament i de l'EMD de Valldoreix tenen les banderes a mitja asta en una mostra de suport a França. Segons el darrer balanç publicat per la agència France Presse, 129 persones han mort en aquests atemptats i unes 352 han estat ferides, 99 de les quals estan en estat crític.

El conseller de l'Assemblea de França a l'estranger per a Catalunya, Balears i Aragó, el santcugatenc Renaud Le Berre, ha qualificat aquests atacs de 'terribles', però ha cridat a la tranquil·litat.

Renaud Le Berre

Hem de protegir-nos, però no podem tenir pànic. Hem de rebutjar aquest atemptat i lluitar contra totes les formes de terrorisme.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Cugat.cat també ha parlat amb un santcugatenc resident a París, Dani Martín. La nit dels atacs ha hagut d'acollir persones a casa seva, tot i que afirma que la situació es comença a normalitzar a la ciutat francesa.

Dani Martín

Estava en un concert i en saber-ho vam venir cap a casa. Van venir nou persones a dormir a casa per no haver de creuar la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Reaccions als atemptats
Diverses institucions i entitats locals han mostrat el condol per les víctimes de París. La Diputació de Barcelona, presidida per l'alcaldessa Mercè Conesa, ha expressat la seva 'solidaritat amb el poble francès' posicionant-se 'al costat de les institucions' de França. També les entitats municipalistes, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, s'han compromès amb 'la defensa dels valors democràtics de la Unió Europea'.

Els partits polítics amb representació al ple - CDC, la CUP, Ciutadans, ERC, ICV-EUiA, el PP i el PSC -també han condemnat els atemptats a través de les xarxes socials. Entitats locals com els Castellers de Sant Cugat i alguns clubs esportius també han mostrat el seu condol.