AVAN implica els alumnes de l'institut Arnau Cadell al 6è calendari solidari

avan,calendari,solidari,arnau cadell,sant cugat

Els alumnes de l'Arnau Cadell i els usuaris locals d'AVAN protagonitzen el gener / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 18/nov/15 per Alba Triadó

L'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) ja té el seu sisè calendari solidari. La iniciativa implica enguany la participació de l'alumnat de 4t d'ESO de l'institut Arnau Cadell i de 12 centres educatius més de la comarca. Amb els beneficis que s'obtinguin de la venda del calendari, que val cinc euros, es finançaran les beques que l'entitat ofereix a les persones que conviuen amb una malaltia neurològica.

L'elaboració del calendari forma part del projecte 'Joves extraordinaris per una ciutat més solidària' que a part de recaptar fons per l'entitat també vol sensibilitzar els joves. La presidenta de la fundació AVAN, Cristina Urriza, ha destacat la importància que tenen els voluntaris a les entitats socials.

Cristina Urriza

L'objectiu és que coneguin les malalties neurològiques i crear planter. Els voluntaris joves són els voluntaris del futur i sense voluntaris les entitats com la nostra no serien viables.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els alumnes d'últim curs d'ESO del centre i alguns dels usuaris d'AVAN protagonitzen la fotografia de gener del calendari. La cita que apareix a la imatge, 'les millors companyies no sempre van a peu', és el resultat de l'elecció dels estudiants.

Més enllà de l'estricta col·laboració amb el calendari, al centre de secundària s'han celebrat xerrades on els joves han conegut de prop la tasca i el cas d'alguns usuaris de l'AVAN. El director del centre, Josep Lluís Serrano, destaca que l'experiència serveix per conèixer la tasca de les entitats i per fomentar el voluntariat.

Josep Lluís Serrano

Tot l'alumnat de l'Arnau Cadell fa un servei comunitari. L'objectiu és que tinguin una vivència amb aquestes entitats i que puguin agafar exemple per continuar amb el voluntariat al llarg de la seva vida.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els alumnes de l'institut col·laboraran amb la distribució del calendari que també es pot adquirir a la seu d'AVAN, a la Casa de Cultura i al mateix centre educatiu.

Quina és la tasca de l'AVAN?
L'AVAN dóna suport i acompanya persones que conviuen amb alguna afectació neurològica, els seus familiars i els seus cuidadors. L'entitat ofereix teràpies des de diferents disciplines i diversos programes lúdics. També proposa suport psicològic, informació, assessorament i formació específica per a cuidadors i voluntaris.