Arran i Hora Bruixa reclamen accions per acabar amb la violència contra les dones

Així han denunciat les violències que pateixen les dones Arran i Hora Bruixa

Societat

Publicat el 24/nov/15 per Marc Sala

Arran i Hora Bruixa reclamen a les institucions i els partits polítics actuacions concretes i transversals per acabar amb la violència contra les dones, el que consideren un problema 'estructural'. Els dos col·lectius han protagonitzat una acció al centre de la ciutat en record de les 94 dones assassinades durant aquest any l'Estat espanyol i com a reprovació de les moltes violències que la dona pateix 'dia a dia'.

L'acció s'inscriu en el Dia Internacional contra la Violència de Gènere que es commemora aquest dimecres. Una quinzena de dones vestides de negre i amb una màscara blanca han recorregut part de l'eix de vianants amb espelmes a les mans i dues banderes negres que tancaven la fila. Com acció reivindicativa, les membres de les entitats s'han estirat a terra simulant estar mortes al carrer de Santiago Rusiñol i davant la seu del PP, al carrer de Santa Maria.

La membre d'Hora Bruixa Alba Elvira ha posat de relleu la preocupació que les actituds que poden degenerar en violència física s'estenguin entre els joves, com mostra l'Informe d'Impacte de la Violència contra les Dones de Sant Cugat, presentat aquest dimarts.

Alba Elvira

Ens preocupa especialment les dades que mostres que la violència psicològica augmenta entre el jovent. És el caldo de cultiu per a futures violències més greus.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La membre d'Arran Júlia Bolau ha alertat que els assassinats de dones només són una part del problema i ha lamentat que ni les institucions ni els partits polítics tinguin aquesta situació com una prioritat.

Júlia Bolau

Denunciem que la qüestió no estigui a totes les agendes polítiques. Denunciem que l'assassinat només és la punta de l'iceberg de la violència que patim dia a dia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'informe assenyala que els casos de violència de gènere a Sant Cugat s'han reduït un 16% durant el 2014 i marca un augment dels casos entre les joves, que han passat del 10 al 15%.