Els suposats lladres de coure es feien passar per treballadors subcontractats per Adif

Material sostret als detinguts / Foto: Mossos d'Esquadra

Societat

Publicat el 28/gen/16 per Redacció

Els membres del grup desarticulat aquest dimecres es feien passar per empleats d’empreses subcontractades per Adif per cometre els robatoris de coure. Segons les investigacions, un dels robatoris és el del 15 de desembre passat que va provocar el caos a la línia R8 de Rodalies, amb parada a Sant Cugat.

S'investiga la relació dels detinguts amb més d'un centenar de fets i se'ls atribueixen una vintena de robatoris del 2015 i 2016. Els beneficis que haurien obtingut en els darrers cinc robatoris ascendirien a 24.000 euros, segons les investigacions.

Els Mossos els han intervingut vestimenta de treball d'empreses, falsificacions de nòmines i d'autoritzacions d'Adif i material informàtic. Els arrestats s'havien especialitzat a sostreure cablejat aeri tipus 'feeder' que requereix una metodologia i especialització diferents que en el cas del coure terrestre. Segons un informe d'Adif, entre el 2010 i 2011 no hi va haver cap robatori d'aquesta tipologia de coure. Coincideix que en aquest període els membres del grup estaven a la presó sense cap permís de sortida.

L'afectació pel robatori de coure encara condiciona la línia R8 amb pas per Sant Cugat. Fins dimarts, el servei no tornarà a la normalitat.