Un grup de realitzadors audiovisuals organitza un dinar solidari en favor dels refugiats de Calais

Una concentració a favor dels refugiats / Foto: Facebook de la iniciativa

Societat

Publicat el 19/mar/16 per Sergio Morales

Un grup de realitzadors audiovisuals santcugatencs organitzen aquest dissabte un dinar solidari per recaptar fons i materials de primera necessitat per als refugiats del camp de Calais, a França, conegut com 'La jungla'. Els responsables de la iniciativa han de viatjar a aquesta zona per rodar un documental i aprofitaran el trasllat per portar el que s'hagi recollit. El dinar tindrà lloc al número 60 del carrer del Molí de les Planes a les dotze del migdia i té un preu de 10 euros.

A banda de l'aportació econòmica per al dinar, també s'hi pot portar material de primera necessitat, com tendes de campanya, sacs de dormir, fogons, màrfegues, lones, calçat, mantes, motxilles, menjar no perible i també joguines. També es poden fer donacions amb una transferència al número de compte ES46 1491 0001 2121 3501 9814 (Beneficiari: Yves Dimant De Visscher) amb el concepte 'Refugiats'. Les organitzacions beneficiàries són L'Auberge des Migrants i Care for Calais.

Un dels responsables de la iniciativa, Dani Velázquez, ha explicat que la proposta també ha de servir per rebutjar les polítiques de la Unió Europea amb els refugiats.

Dani Velázquez

Volem demostrar i posar en valor que la gent és molt solidària. Estem segurs que la majoria del poble europeu no està a favor de les polítiques de la UE, com les devolucions en calent i transformar Turquia i Grècia en camps de refugiats gegants.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les entitats santcugatenques St.Q Black, Cal Temerari, La Maltista i el Llaurador de la Floresta també hi col·laboren. A més, l'organització ha engegat converses amb l'EMD de Valldoreix perquè també hi posin el seu granet de sorra.