L'Assemblea de la Bici elabora una proposta per regular l'ús del vehicle a l'eix de vianants


  • Comparteix:

L'Assemblea de la bici va presentar fa un any el seu Mapa d'Inventari Ciutadà

L'Assemblea de la bici va presentar fa un any el seu Mapa d'Inventari Ciutadà

L'Assemblea de la Bici ha redactat una proposta per ordenar la circulació del vehicle en les zones de l'eix de vianants on la bicicleta pot posar en perill la seguretat dels ciutadans. La proposta demana especificar a la senyalítica de prohibició l'excepció de pas de les bicis, establir un únic límit de velocitat per a tots els vehicles i senyalitzar els trams que en hores punta generen conflictes. La iniciativa sorgeix després que, segons l'entitat, alguns agents de la Policia Local hagin prohibit durant les últimes setmanes l'entrada dels ciclistes als carrers vianantitzats.

La proposta, que figura al Mapa d'Inventari Ciutadà presentat fa un any per l'assemblea, vol ser una iniciativa 'positiva, proporcionada i coherent'. L'ideari proposa millores en la senyalització com incorporar als senyals de prohibició un pictograma que indiqui que les bicis sí que poden circular per l'eix de vianants. També demanen unificar la velocitat per a tots els vehicles en 20 o 15 kilòmetres per hora.

La darrera mesura és marcar els trams on s'identifica un clar conflicte en hores punta i especificar que el pas de la bicicleta està permès si l'usuari la porta caminant. Els trams que marca l'assemblea són el del carrer de Santa Maria, entre les places del Doctor Galtés i Quatre Cantons, i el del carrer de Santiago Rusiñol, entre les places de Quatre Cantons i d'Octavià.

L'hora punta que fixa l'entitat és de dilluns a divendres, de cinc de la tarda a dos quarts de vuit del vespre, i els cap de setmana, de dos quarts de dotze del migdia a dos quarts de dues, i de cinc a dos quarts de vuit del vespre.

La proposta, que coincideix amb la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, també ha portat a l'entitat a exposar una situació amb què, diuen, s'ha trobat el col·lectiu ciclista darrerament. El membre de l'assemblea, Ernest Vidal, ha explicat a Cugat.cat que alguns usuaris han trobat prohibit el pas per l'eix a instàncies de la Policia Local.

Ernest Vidal

Ens han dit que si hi ha més bicicletes serà un problema. Ho han dit literalment. Això està passant en les darreres setmanes.


Vidal ha afirmat que la proposta també és una manera de reivindicar la necessitat de convocar la Taula de Mobilitat, que no es reuneix des de la seva constitució al maig. L'assemblea reclama que es posi fil a l'agulla a la creació de l'ordenança de la bicicleta.

Fa una setmana el col·lectiu va fer arribar als regidors la proposta d'ordenació. La normativa actual permet circular les bicis per l'eix vianantitzat sense restriccions horàries, respectant la prioritat dels vianants i amb una velocitat màxima de 10 kilòmetres per hora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.