Sant Cugat posa en marxa la campanya de recollida de fulles als carrers

Societat

Publicat el 16/nov/16 per Martí González

Sant Cugat ha iniciat el dispositiu de neteja de les fulles caigudes dels arbres. L'objectiu és detectar quina maquinària cal utilitzar i amb quina freqüència cal recollir les fulles per optimitzar recursos. Enguany l'Ajuntament ha adquirit vuit noves bufadores elèctriques que minimitzen les emissions de gasos contaminants i el soroll.


MIRA-HO A CUGAT TV

La maquinària específica per a l'època de la caiguda fulles és una trituradora de fulles sobre camió, una escombradora de 10 metres cúbics de capacitat i set contenidors de grans dimensions situats als carrers per dipositar-hi les fulles, a més de les vuit noves bufadores d'última generació.

La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, ha explicat que el dispositiu especial del servei de neteja s'adapta durant aquests dies.

Cristina Paraira

El que fem és anar recollint allà on calgui, perquè mai cau la fulla de la mateixa manera. Algun any ens ha caigut tota en dues setmanes i altres vegades ha estat més progressiu. Per tant, adaptem els nostres serveis a la caiguda natural de la fulla.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons dades municipals, Sant Cugat té de 85.000 arbres, més de 30.000 en zona urbana, la majoria dels quals són de fulla caduca.