La Generalitat adjudica la redacció del pla específic de mobilitat del Vallès

El ferrocarril estarà present al pla de mobilitat

Societat

Publicat el 30/des/16 per Redacció

El departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció del pla específic de mobilitat del Vallès Oriental i Occidental, que analitzarà la funcionalitat de les infraestructures viàries i ferroviàries existents i previstes en aquest àmbit per potenciar una mobilitat sostenible. L'estudi vol donar resposta a les necessitats de mobilitat d’aquestes comarques. L’estudi es començarà a redactarà a principis d’any, amb un termini d'execució de nou mesos.

El document farà una proposta d'eixos i d’actuacions per estructurar un sistema de transport públic competitiu a la xarxa ferroviària, la xarxa d'autobusos interurbans i d’aportació al ferrocarril, els intercanviadors, els park&ride i les polítiques d'aparcament urbà. A més, establirà criteris d’intervenció a la xarxa viària que servirà de suport a la mobilitat del territori.

Web de participació
Per a la diagnosi del pla, s’analitzarà la situació actual de la mobilitat i dels serveis, tant des del punt de vista de l’oferta com de la demanda, i el repartiment per a maneres de transport. L'anàlisi es farà de forma segregada en funció del tipus de mobilitat (quotidiana o no) i en funció de la tipologia de relacions (distància recorreguda).

En la fase de redacció, es concretarà el programa de participació ciutadana, que tindrà comissions de seguiment i participació, formades per representants institucionals, amb membres del món associatiu i la societat civil i empresarial. També es crearà un web específic com a plataforma on-line de consulta i participació durant tot el procés. La redacció del pla i de l’expedient d’avaluació ambiental estratègica associat tenen un termini de redacció de sis mesos.

La Generalitat no ha especificat a Cugat.cat a quina empresa s'ha adjudicat la redacció del pla i el seu cost.