El Monestir formarŕ part d'un curs especialitzat en espiritualitat femenina al món medieval

El claustre del Monestir / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 26/gen/17 per Alba Triadó

El Monestir de Sant Cugat formarŕ part del curs especialitzat en l'espiritualitat femenina al món medieval 'A voice of their own: Women's Spirituality in the Middle Ages'. El Museu del Monestir acull aquest dijous l'enregistrament audiovisual d'unes cŕpsules per a aquest curs de formació a distŕncia que forma part del projecte internacional Paisatges espirituals de l'Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCUM) de la Universitat de Barcelona.

Tot i que el Monestir de Sant Cugat va ser pensat per a homes, els organitzadors del curs s'han interessat per l'accessibilitat i l'espectacularitat del claustre. Estŕ previst que el Monestir de Pedralbes, la Biblioteca de Catalunya i la Biblioteca de Reserva de la Universitat de Barcelona també formin part d'aquest curs.

Una mirada femenina al Monestir
El Monestir té punts de contacte amb la temŕtica i enfocament del curs, com la figura d'Elisenda d'Alcarrŕs i Claramunt, benefactora del Monestir i fundadora d'una de les capelles de l'església del segle XII. També són d'especial interčs per al temari del curs la iconografia femenina als capitells; el retaule de Tots Sants i la consideració de la dona.