L'equip YpsilonViaró es classifica per a la final estatal de la First Lego League

La competició provincial va tenir lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona / Foto: Viaró

Societat

Publicat el 9/feb/17 per Maria Cusó

Nou alumnes de primer de batxillerat de l'escola Viaró han guanyat la final de Barcelona de la First Lego League i s'han classificat per a la final estatal del campionat. L'equip va presentar el disseny del robot, la representació de valors i van superar les tres rondes de joc del concurs. La final del estatal tindrà lloc a Logronyo el 17 i el 18 de març.

Els alumnes van crear un robot amb peces de Lego i van haver de passar tres proves, entregar un projecte científic i presentar un document sobre els valors que havien aconseguit al treballar en equip. L'equip del Viaró ha guanyat el Premi al Comportament del Robot i també el 1r Premi del Guanyador, que és una mitjana de les tres proves i que és classificatòria per a la final estatal.

El professor Oriol Grèbol ha estat l'encarregat de guiar els joves durant el prop de mig any que han estat treballant en el projecte. Grèbol ha explicat a Cugat.cat que, més enllà dels coneixements científics, la importància d'aquest concurs és la formació humana dels joves.

Oriol Grèbol

El concurs intenta buscar més vocacions científiques i tecnològiques, però al final, a banda d'això, també hi ha un rerefons de compartir amb l'altre i ajudar-se amb els altres equips. Crec que té una vessant pedagògica molt important.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



52 equips d'arreu de l'Estat espanyol participaran de la final que tindrà lloc a Logronyo.