El grup Caprabo prova amb èxit a Sant Cugat un pla pilot per reduir la generació de residus

Una de les iniciatives amb més èxit ha estat la reutilització de les bosses de roba

Societat

Publicat el 22/jul/04 per Víctor Llopart

Els centres Caprabo han implantat una prova pilot a Sant Cugat per prevenir la generació de residus i ja han presentat els primers resultats, que qualifiquen de molt positius. Entre d'altres actuacions, el Grup Caprabo promou l'ús de productes de neteja concentrats, la compra d'envasos de gran format en productes com l'oli, l'aigua o els refrescos, o la reutilització dels envasos de llauna i vidre.

L'objectiu de la iniciativa és fer una compra "més amiga" amb el medi ambient, i pretén conscienciar a la població envers la generació i el tractament de residus. La prova pilot s'està duent a terme als tres supermercats que Caprabo té a Sant Cugat, que ofereixen una sèrie de consells fàcils de dur a terme per reciclar residus al municipi. Un exemple és la substitució de les bosses de plàstic per bosses de roba reutilitzables.

Norma Boldú, del grup Caprabo, explica la iniciativa i alguns d'aquests consells:

Norma Boldú

Les botigues Caprabo ofereixen tríptics informatius on s'expliquen alguns consells per fer un compra més respectuosa amb el medi ambient, com per exemple, comprar envasos de gran format.


La passada setmana es van presentar els primers resultats, que el Grup Caprabo ha valorat com a molt positius. Segons Boldú, la iniciativa amb més èxit ha estat precisament la reutilització de les bosses de roba, ja que el 28% de les persones que ja les tenen l'han reutilitzat fins a quatre vegades. Des del grup de supermercats, es vol que aquesta prova pilot tingui continuïtat, tenint en compte els resultats dels esudis que s'estan duent a terme:

Norma Boldú

S'estudiaran les dades, i segons les conclusions que se'n extreguin, s'interarà extendre la iniciativa a tots els municipis de Catalunya on el Grup Caprabo tingui botigues.


Des del Grup Caprabo es calcula que la prova pilot s'allargarà fins d'aquí a dos mesos, durant els quals encara es podran trobar les bosses de roba a les botigues.