Continuen els treballs per tenir enllestides al setembre la novena i desena escoles de primària

Els centres acolliran aquest curs educació infantil i el primer curs de primària

Societat

Publicat el 23/jul/04 per Ester Castanyer

Les obres de construcció de la novena i la desena escoles de primària avancen segons el calendari previst i han d'estar enllestides per començar el curs al mes de setembre. Durant aquest any, l'escola del Turó de Can Matas comptarà només amb els cursos de P3 i P4, mentre que la de Vullpalleres acollirà alumnes fins a primer curs de primària. Des de l'Ajuntament s'està treballant també per garantir el transport escolar per als dos centres.

A data d'avui, les obres de la desena escola de primària, ubicada al barri de Vullpalleres, ja estan començades i avancen a bon ritme. Pel que fa a la novena, al Turó de Can Matas, el proper 3 d'agost han d'arribar els mòduls prefabricats i es començaran els treballs per tenir-la també enllestida per aquest setembre.

La tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, ha assegurat que el projecte avança segons el calendari previst.

Àngels Solé

Al setembre han de començar a funcionar. La desena ja s'està muntant i els mòduls de la novena arribaran el 3 d'agost. En principi tot va com estava previst.


De moment, les dues escoles començaran a funcionar només amb els primers cursos d'educació infantil i de primària. En el cas de la desena, hi haurà P3, P4 i P5, i també un grup de 1er curs de primària. A la novena, durant aquest primer any només hi haurà alumnes de P3 i P4.

Un cop començat el curs les obres hauran de continuar per tenir enllestits completament els dos centres i que puguin acollir tot el cicle educatiu de primària. En aquest sentit, des de la Generalitat s'aposta per acabar primer la desena escola, a Vullpalleres. Ho ha explicat Àngels Solé.

Àngels Solé

A la novena hi ha P3 i P4, i a la desena hi ha fins a P5 i un petit grup de 1er curs de primària. Ara el que s'haurà de fer és enllestir-los, i sembla que es començarà per la desena.


Des de l'Ajuntament estan treballant també per garantir el transport a tots dos centres, sobretot tenint en compte que són zones de nou creixement i que per tant, no estan urbanitzades. En el cas de la desena escola, l'aposta del consistori passa per reforça el transport públic per tal de garantir l'accés dels alumnes al centre.

Pel que fa a la novena escola, al Turó de Can Matas, en un principi la Generalitat no havia previst cap dotació per al transport escolar fins aquest centre, però a petició de l'Ajuntament, la proposta s'ha reconsiderat.