1.500 puntaires es reuniran aquest diumenge a Sant Cugat en la 30a Diada de la Puntaire

El Museu del Monestir ha acollit la presentació de la diada / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 9/mai/17 per Alba Triadó

1.500 puntaires d'arreu del país es reuniran aquest diumenge a Sant Cugat per celebrar la 30a Diada de la Puntaire. L'avinguda d'Antoni Gaudí es convertirà, de nou del matí a tres de la tarda, en una mostra on els puntaires ensenyaran les seves habilitats amb els boixets a les persones que no estan familiaritzades amb aquesta tècnica d'art tèxtil.

L'Associació Catalana de Puntaires (ACP), organitzadora de l'acte, ha agraït a les puntaires del Centro Castellano-Manchego que proposessin a l'Ajuntament acollir la trobada.

La presidenta de l'ACP, Rosa Maria Provencio, ha destacat la presència de puntaires d'arreu de Catalunya, França i l'Estat espanyol i de venedors que arribaran de països com Alemanya i Bèlgica, un fet que, segons Povencio, 'és una mostra de la importància que té aquesta trobada no només a Catalunya sinó també a Europa'. Provencio ha aprofitat per explicar els beneficis que aporta a totes les edats fer punt de coixí.

Rosa Maria Provencio

Tenim un motiu per als joves, perquè es poden guarnir amb puntes, per a la gent d'edat mitjana, perquè els obliga a fer un esforç creatiu, i per a la gent gran, perquè els ajuda a socialitzar-se.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La membre de les puntaires del Centro Castellano Manchego Lupe Galán ha fet una crida al jovent a seguir amb la tradició dels boixets.

Lupe Galán

Tenim un grup de puntaires que ja és gent gran, com sol passar a totes les associacions. Ens agradaria que la diada servís perquè la gent jove s'animi perquè la punta de coixí duri per sempre.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els socis de l'entitat poden inscriure fins a nou persones no vinculades amb l'ACP per participar-hi. La quota d'inscripció per a no associats és de set euros, tot i que per als menors de 16 anys és gratuïta. Les inscripcions s'han de fer per correu electrònic a puntaires@puntaires.com

De nou a deu, hi haurà un servei gratuït de bus llançadora des de l'estació de ferrocarrils de la plaça de Lluís Millet fins el passeig d'Antoni Gaudí. A les dotze es farà la benvinguda institucional a la diada i el relleu a la ciutat puntaire 2018, l'Arboç. A dos quarts d'una hi haurà un concert a càrrec d'A l'Aire. També hi haurà 'foodtrucks' i música a la plaça de Gabriel Ferrater.