Entren en funcionament les noves estacions de FGC a Sabadell

Sabadell Nord és una de les tres noves estacions

Societat

Publicat el 20/jul/17 per Anna González / Redacció

L'ampliació de la línia del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sabadell amb tres noves estacions i 3,7 quilòmetres de via entra en funcionament aquest dijous. Amb aquest darrer tram de la línia, que dóna servei a Sant Cugat, es completa la prolongació del servei a la cocapital vallesana, que ja va inaugurar el setembre passat dues estacions.

En concret, es posen en funcionament les estacions de la Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc Nord, i unes cotxeres a Ca n'Oriac. Així es pretén donar servei al barri de la Creu Alta, facilitar l'intercanvi amb rodalies (R4) a Sabadell nord i donar cobertura al nord de la ciutat amb l'estació del Parc Nord.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha avançat que la previsió és acabar l'any amb 2,7 milions de passatgers a Sabadell i tancar el 2018 amb 3,5, fet que suposa un increment del 32%.

L'obra suposa una inversió de 430 milions d'euros.

Canvis en la nomenclatura
Les actuals línies S55 Universitat Autònoma i S5 Rubí de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) canvien avui de nom i de gamma cromàtica per passar a anomenar-se S6 Universitat Autònoma i S7 Rubí. D’aquesta manera, s'evita que dues línies tinguin el mateix número a la nomenclatura i el mateix color, i se les dota d'identitat pròpia.