El diari 'Jornada' es presenta a Sant Cugat amb la voluntat de ser un gran mitjā de base popular

Societat

Publicat el 22/jun/17 per Oriol Petit

El diari 'Jornada' veurā la llum a finals d'aquest any amb la voluntat de convertir-se en 'un gran mitjā de comunicaciķ de masses de base popular', tal com ha expressat la seva directora, Laia Altarriba, que aquest dijous ha presentat el projecte a Cal Temerari. El futur mitjā, proper a 'les esquerres transformadores', tindrā ediciķ en paper i digital i confia a assolir entre 8.000 i 10.000 subscriptors per garantir-ne la viabilitat. 'Jornada' arrencarā amb una tirada de 15.000 exemplars i tindrā una plantilla d'uns 30 treballadors amb redaccions a Barcelona, Valčncia i Palma de Mallorca.

El diari 'Jornada' neix grācies a l'impuls de 150 socis promotors que han fet una inversiķ inicial de 100.000 euros, amb l'objectiu d'apostar per un periodisme 'rigorķs, honest i crític'. L'actualitat serā la protagonista entre setmana, i els caps de setmana també hi haurā lloc per a l'anālisi, els reportatges en profunditat i les entrevistes a fons.

La directora del diari, Laia Altarriba, s'ha mostrat molt satisfeta amb la rebuda de la iniciativa per part de sectors diversos.

Laia Altarriba

Hi ha una amplitud molt diversa de moviments populars, de les esquerres transformadores, l'independentisme de base, la gent preocupada per la llengua i els moviments feministes, que coincideixen en la necessitat d'un mitjā de base popular.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els periodistes Mont Carvajal, Arantza Díez i Jordi Pascual han acompanyat Altarriba en un acte de presentaciķ al qual han assistit una quinzena de persones.