Tomás Alcoverro: 'La guerra de Síria està lluny d'acabar'

Tomàs Alcoverro, durant l'entrevista

Societat

Publicat el 7/jul/17 per Martí González

El corresponsal de 'La Vanguardia' a l'Orient Mitjà, Tomás Alcoverro, assegura que la fi del conflicte sirià és lluny i que passa per un pacte internacional, principalment dels Estats Units i Rússia. Aquesta ha estat una de les conclusions a què el periodista ha arribat en el cicle d'entrevistes que Cugat.cat ofereix amb motiu del 32è curs d'Estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau).


MIRA-HO A CUGAT TV

Les frases més destacades de l'entrevista
-'És una guerra que està encara sense acabar. El govern de Síria ha guanyat molt, però no ha arribat la batalla final. Ara es parla de què passarà quan Estat Islàmic perdi la seva base territorial a Raqqa'

-'Com amb la guerra del Líban, no són els siris els que decidiran l'acord sinó les potències internacionals: Estats Units i Rússia'.

-'La política internacional nord-americana a l'Orient Mitjà és sempre la mateixa perquè hi ha l'ajut incondicional cap a Israel i també cap a l'Aràbia Saudita'.

-'Visc a Beirut des dels 70, és una ciutat interessant que trenca els esquemes i dins aquest vertigen de destrucció és positiu que Beirut encara es mantingui en peu'.

-'Beirut ha canviat però encara conserva algunes llibertats, malgrat tenir una certa decadència, sobretot hi ha un ambient de llibertat que no es pot gaudir en alguns països àrabs'.

-'Fins fa molt poc eren únicament les ciutats àrabs les que patien el terrorisme. Ara apunten a les potències occidentals, volen venjar-se dels estats europeus. Europa ha d'actuar amb prudència ha de controlar les fronteres'.

-'Ara està clar que els serveis d'intel·ligència marroquins ajuden molt Espanya'.