Avui es posen en marxa els dos radars de tram de la C16 a Sant Cugat


  • Comparteix:

Amb aquests ja seran 10 els radars de tram a la xarxa viària catalana / Foto: Túnels de Vallvidrera

Amb aquests ja seran 10 els radars de tram a la xarxa viària catalana / Foto: Túnels de Vallvidrera

Els dos radars de tram a la C16 a Sant Cugat, popularment coneguda com l'autopista dels Túnels de Vallvidrera, comencen a funcionar aquest dilluns. Els aparells s'han instal·lat en els dos sentits de la marxa. El radar ubicat a la via en sentit Terrassa controlarà la velocitat al llarg d'un tram de 2,55 km i el de sentit Barcelona ho farà en un tram de 3,53 km. El límit màxim de velocitat permès en aquest recorregut és de 110 km/h.

El Servei Català de Trànsit (SCT), seguint les directrius que marca el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020, posa en funcionament dos nous radars amb l'objectiu de reduir la sinistralitat.

Aquest sistema de control de la velocitat mitjana funciona a través d'un equipament de reconeixement de matrícules situat a l'inici i al final del tram controlat, que mesura el temps de recorregut i en calcula la velocitat mitjana per determinar si s'ha superat el límit màxim permès.

Els radars tenen l'objectiu de prolongar l'efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres per fer un espai viari segur.

Amb aquesta ampliació de 6,08 quilòmetres més de la xarxa viària catalana equipada amb dispositius de control de velocitat de tram, l'SCT continua apostant per aquest sistema de control que promou la velocitat constant.

Actualment ja funcionen 19 radars de tram en el conjunt de la xarxa viària catalana. Amb la posada en marxa d'aquests dispositiu a la C16 ja són 103,84 els quilòmetres controlats per aquest sistema de velocitat mitjana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.