4.000 persones fan història a Sant Cugat amb una concentració multitudinària a favor de la democràcia

Societat

Publicat el 3/oct/17 per Sílvia González

4.000 persones, segons la Policia Local, han desbordat la plaça de la Vila i els carrers adjacents per assistir a la doble concentració que han convocat la Taula per la Democràcia i el Comitè de Vaga de Sant Cugat en aquest 3-O. Els santcugatencs, en una trobada mai vista, han fet pinya davant el consistori ja sigui sumant-se a l'aturada cívica de la Taula o a la vaga general de sindicats minoritaris.

Les accions de protesta dels piquets informatius al matí han aconseguit bloquejar l'accés del Mercadona del carrer de Valldoreix i tancar grans superfícies com el Caprabo de la Rambla del Celler i el Sant Cugat Centre Comercial. La membre del comitè Alba Gordó ha valorat les accions, entre elles una cercavila i la marxa lenta a l'AP7 i la B30, amb més d'un centenar de persones.

Alba Gordó

Hem provocat retencions de forma legal a l'AP7.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Al migdia ha tingut lloc la trobada en nom de la democràcia més concorreguda de la història de Sant Cugat. La multitud, concentrada a la plaça de l'ajuntament, ha arribat fins als carrers adjacents desbordant totes les previsions d'assistència.

El president d'Òmnium, Lluís Bonet, i el coordinador de l'ANC, Josep Lluís Lliberia, han cridat al coratge dels santcugatencs i a no cedir a les provocacions.

Ll. Bonet/ J. L. Lliberia

Mantinguem el coratge i la dignitat. Estem farts de menyspreu i mentides / Avui aturem el país però tinguem present l'estratègia que estan seguint. Continuen provocant-nos perquè ens hi tornem

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En nom de la corporació municipal, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha agraït a la ciutadania la implicació dels últims dies i al president espanyol, Mariano Rajoy, li ha demanat la dimissió.

Mercè Conesa

És espectacular. Tinc un agraïment inmens a la ciutat per la defensa que heu fet aquests dies / Fa molt temps que Madrid no escolta. Que Rajoy expliqui la veritat i si no, que marxi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Conesa ha estat acompanyada del president de l'EMD, Josep Puig; de representants dels partits de la Mesa del Sí; del portaveu municipal d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, i el regidor no adscrit, Dimitri Defranc. A la trobada també s'han sumat membres de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i dels Bombers. Entitats del teixit associatiu social, cultural i esportiu no s'han perdut la concentració de la plaça de la Vila. Toni Ramon és el responsable de Relacions Institucionals de l'Ateneu i Llorenç Santasusagna és el president del SantCu.

Entitats

Estem veient coses que et fan bullir la sang / La junta de l'Ateneu va decidir fer costat a l'aturada / Ens hem sumat a tots els actes i aquí estem, representant al nostre país

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El seguiment de l'aturada per part de les botigues de Sant Cugat Comerç (StC) ha estat pràcticament del 100%, igual que en el cas de Sant Cugat Empresarial (SCE). Els presidents de les entitats, Aïda Fernàndez i Joan Franquesa, han subratllat la bona resposta.

A. Fernández/ J. Franquesa

Per nosaltres ha estat un esforç econòmic molt gran perquè vivim al dia. Però la causa ho mereixia. / La resposta a l'aturada ha estat molt positiva per part de grans corporacions i de les pimes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La Cecot, amb representació local, ha comunicat que l'aturada cívica ha estat seguida per un 90% de les empreses. PIMEC ha situat l'adhesió en un 54% de les pimes del territori.

Cugat.cat, que amb els seus treballadors i la direcció també s'han sumat a l'aturada, ha recollit les impressions d'alguns ciutadans en la trobada multitudinària de la plaça de la Vila.

Assistents

He vingut pels meus avis i pels que vindran en el futur/ Em sento molt catalana i això és una barbàrie

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els actes de La Mesa del Sí han continuat amb la concentració comarcal davant l'ajuntament de Sabadell, i també a Sant Cugat.