L'Eurofitness disposarà a finals de l'any vinent d'un sistema pilot d'acumulació d'energia

La piscina de l'Eurofitness / Foto: Eurofitness

Societat

Publicat el 15/nov/17 per Sergio Morales

La coberta de l'Eurofitness tindrà, a finals de l'any vinent, un sistema per millorar l'eficiència energètica durant tot l'any a l'equipament, concretament a la piscina gran. Es tracta d'una iniciativa que forma part de Chess Set Up un projecte del qual Sant Cugat, Manlleu i la britànica Corby són ciutats pilot i que consisteix en la implementació de sistemes d'emmagatzematge d'energia tèrmica de plaques solars per fer-la servir en moments de menys producció. Tot plegat s'ha presentat aquest dimecres a l'Smart City Expo World Congress, que té lloc a Barcelona fins a aquest dijous.

El pavelló que acull el gimnàs municipal recull les característiques necessàries per acollir el projecte: per una banda té una necessitat assumible, com és donar calor a la piscina, i de l'altra, un espai adient per situar els dipòsits d'acumulació d'energia, el soterrani. Mikel Monclús, de l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona, un dels 'partners' del projecte, n'ha explicat els detalls.

Mikel Monclús

Posarem a la coberta panells híbrids per generar energia tèrmica. Al soterrani hi ha un espai per posar un dipòsit d'acumulació i unes bombes que donaran servei a la piscina.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Chess Set Up té la implicació de Veolia, Eurogrant, Edenway, Wattia, Electric Corby, Wansdronk Architektuur, l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona, BCNEcologia, Lavola, la Universitat de l'Ulster i de l'Ajuntament de Sant Cugat.