El Premi Ramon Barnils de periodisme d'investigació reconeix per primer cop un treball en clau local

Els periodistes premiats

Societat

Publicat el 12/des/17 per Redacció

El 3r Premi Ramon Barnils de periodisme d'investigació ha reconegut per primera vegada una obra publicada a un mitjà local i comarcal, 'L'empresa Aparcaments Municipals de Tarragona va gastar més de 47.000 euros de diners públics en sessions de coaching: l'opacitat d'un contracte fet a mida', de Rafa Marrasé, a PortaEnrere.cat. També s'han distingit 'Contractes a l'ombra', de Ferran Moreno i Judit Pastor a Crític.cat, en obra publicada a mitjans nacionals, i el treball 'Feina a canvi de llit i menjar', d'Èric Lluent, en la categoria d'obra inèdita. La gala de lliurament ha tingut lloc aquest dimarts al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.

Els premis a l'obra publicada a mitjans nacionals i a locals i comarcals estan dotats de 800 euros cadascun, mentre que l'obra inèdita rep 1.400 euros i la publicació al diari 'Ara'. El president del Grup Barnils, Ferran Casas, creu que enguany els treballs han tingut un 'nivell alt' i ha celebrat la incorporació de la categoria de treballs locals. Casas també ha subratllat que la majoria de propostes presentades s'ha centrat en qüestions socials o de transparència.

Ferran Casas

Hi havia pocs que tinguessin a veure amb el procés. N'hi havia més lligats a temes com els drets humans i la transparència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El certamen és una iniciativa del Grup de Periodistes Ramon Barnils amb el suport del Col·legi de Periodistes, l'Ajuntament de Sant Cugat, la Diputació de Barcelona, Nostrum, el diari 'Ara' i la denominació d'origen Terra Alta. L'objectiu de la iniciativa és 'estimular la pràctica del periodisme d'investigació entre els professionals de l'ofici i els estudiants de periodisme d'arreu dels Països Catalans'.

L'entrega dels reconeixements ha tingut les actuacions de la cantautora Gemma Huguet i del mag Pau Segalés.