Recollida de signatures per demanar un nou hospital de referència per a Sant Cugat i Rubí

Els santcugatencs són derivats a l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa / Foto: Mútua de Terrassa

Societat

Publicat el 4/feb/18 per Martí González

Un santcugatenc ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures a través de la plataforma Change.org per demanar al departament de Salut de la Generalitat un nou hospital amb 'la majoria de cobertures mèdiques' per atendre pacients de Sant Cugat i Rubí. La petició ja ha superat en dos dies els 600 suports.

El demandant destaca l'augment de població dels últims anys tant a Sant Cugat com a Rubí, que acumulen uns 165.000 habitants que han de ser atesos a Terrassa. En aquest sentit, l'impulsor de la petició alerta d'un 'col·lapse' a les urgències dels centres terrassencs i qualifica de 'greuge' per als habitants de Sant Cugat i Rubí haver-se de desplaçar fins a la cocapital vallesana.

L'exconseller de Salut, Toni Comín, estava en negociacions amb QuirónSalud per comprar l'Hospital Universitari General de Catalunya (HGC). Una adquisició que havia de tancar-se l'any passat, però que ha quedat aturada per la situació política del país. La proposta havia de donar resposta al bloqueig i posterior suspensió del projecte de construcció d'un nou centre a Rubí per donar servei a aquestes poblacions vallesanes.