UIC Barcelona portarà al Campus Salut de Sant Cugat un centre de recerca i formació sobre el son

El Campus Salut de UIC Barcelona a Sant Cugat / Foto: UIC

Societat

Publicat el 26/mar/18 per Sergio Morales

El Campus Salut de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), ubicat a Mira-sol, acollirà un centre que impulsarà el coneixement i la formació especialitzada de la medicina del son. El Center for Studies of Sleep Medicine AdSalutem Institute - UIC es posarà en marxa durant aquest curs i comptarà amb la participació d'experts en aquest àmbit que tiraran endavant projectes d'investigació i programes de formació.

UIC Barcelona i AdSalutem Institute - Sleep Medicine han signat un conveni per tirar endavant aquesta proposta. De fet, des d'aquest curs la facultat ubicada a Sant Cugat ja acull una assignatura optativa sobre medicina del son que forma part del temari del grau de Medicina. Es tracta d'una matèria que proporciona coneixements per identificar hàbits del son, analitzar l'impacte a la salut i planificar diagnòstics i tractaments. Un dels objectius de l'espai és que els graus de Salut incloguin al currículum aquest temari. Ho ha explicat a Cugat.cat el director mèdic d'AdSalutem Institute, Òscar Sans.

Òscar Sans

Un dels objetius que tenim és implementar l'interès per la son, una garant de la salut. L'any que ve volem portar-ho a altres graus.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A mig termini es preveu la creació d'un màster internacional al respecte en col·laboració amb la Universtiat de Stanford, als Estats Units.

Beques
20 alumnes del Campus Salut de la UIC Barcelona han rebut aquesta setmana una Beca Alumni Santander 2017-2018. Es tracta d'un ajut econòmic al qual opten els membres de l'agrupació Alumni del centre universitari i que s'atorga segons la qualificació acadèmica.