L'Aplec de la Salut reuneix més d'un miler de persones al voltant d'aquesta ermita de Valldoreix

Sardanes, el concurs de paelles i jocs per als més petits han estat alguns dels principals alicients de la trobada

Societat

Publicat el 13/oct/04 per Ester Castanyer

Més d'un miler de persones han participat enguany al tradicional Aplec de la Salut de Valldoreix. Al costat de les sardanes o el tradicional concurs de paelles, aquest any la novetat ha estat dedicada als més petits, que han pogut gaudir de diferents jocs de taula.

Un any més, els santcugatencs han volgut assistir a la tradicional cita amb l'Aplec de la Salut de Valldoreix, una festa que s'havia celebrat durant molts segles i que va recuperar-se a meitat del passat segle XX.

Com ja és tradicional, un dels principals alicients han estat les sardanes. Aquest any però, també s'han fet visites comentades a l'ermita i els més petits han pogut gaudir de diversos jocs de taula que s'han instal·lat com a novetat. El resultat de tot plegat ha estat, per a la presidenta de l'EMD, Montse Turu, tot un èxit.

Montserrat Turu

Continua tenint molt èxit i jo diria que s'ha incrementat. El temps ens ha acompanyat però estem en un pont i hi ha força gent.


En el mateix sentit s'ha expressat l'alcalde, per a qui aquest aplec és una mostra que els santcugatencs volen retrobar-se amb les seves tradicions.

Lluís Recoder

És un aplec que ens els últims anys s'ha revifat forçai hi ha força gent. Això vol dir que la gent vol retrobar-se amb les tradicions i amb allò que fa que siguem un poble.


La valoració no ha estat menys positiva per part de l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, entitat que va recuperar aquest aplec i que organitza el concurs de paelles. Segons el tresorer de l'associació, Sebastià Tauler, cada cop hi ha més gent que participa en aquesta festa.

Sebastià Taulé

S'han inscrit 21 paelles i cada cop ve més gent. L'any passat vam tenir el problema de la pluja però aquest any ha anat molt bé.


Enguany, al concurs d'arrossos s'han presentat 21 paelles.