L'Hospital General triplica l'espai de pediatria i ginecologia amb la nova Àrea Materno Infantil

Societat

Publicat el 17/abr/18 per Oriol Petit

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha inaugurat aquest dimarts les noves instal·lacions de l'Àrea Materno Infantil, una planta de 3.500 m2 que triplica l'espai existent i que s'ha adequat per atendre anualment més de 130.000 pacients de les unitats de Pediatria i Ginecologia. A banda de l'espai de consultes externes, les noves dependències inclouen també la Unitat de Cures Intensives Neonatals i Pediàtriques, que es vol convertir en un punt de referència per als nounats d'alt risc. La nova planta ha suposat una inversió de sis milions d'euros, i està equipada amb l'última tecnologia, àmplies sales d'espera i espais funcionals i comfortables.

A la visita inaugural han assistit l'alcaldessa, Mercè Conesa, el director general de l'HUGC, el doctor Xavier Mate, i altres representats polítics i responsables mèdics del centre. Mate ha destacat que tots els serveis relacionats amb l'Àrea Materno Infantil són una aposta clara de l'hospital, que considera 'estable' i 'madur'.

Xavier Mate

L'esforç de tots els professionals, el reconeixement de la gent i el suport de l'Ajuntament han fet que tirem endavant. Aquest hospital té un punt de maduresa i ha superat els moments d'inestabilitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, Conesa ha reafirmat la confiança de l'Ajuntament en un hospital que forma part del 'teixit dinàmic i associatiu' de la ciutat i que, segons l'alcaldessa, ha posat Sant Cugat al mapa.

Mercè Conesa

L'Hospital General situa Sant Cugat al mapa català i al mapa estatal. Perquè ens fa disposar d'un equipament de primer nivell i que dóna servei en una àrea d'influència molt important.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Àrea Materno Infantil, que engloba els serveis de major demanda de l'Hospital Universitari General de Catalunya. La pediatria, la ginecologia i l'obstetrícia representen el 20% de les visites de consultes externes, el 51% de les urgències i el 12% de les intervencions quirúrgiques. L'espai que ocupaven fins ara aquestes unitats, s'aprofitarà ara per ampliar l'àrea de traumatologia.